Καιρός

27 Μαΐου 2022 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαΐου 2022 06:56

Καιρός: μπόρες, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση για κάθε περιοχή.

-

Για την Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στην Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπονται όμβροι και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό, κατά τόπους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και πιθανώς της δυτικής Στερεάς. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική  αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι   θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και στη Θράκη, κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα βορειοδυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 6 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

“Ενώπιος Ενωπίω” - Δήμητρα Παπαδοπούλου: οι “Απαράδεκτοι”, ο Μπονάτσος και η ψυχοθεραπεία (βίντεο)

Τέξας: πέθανε από ανακοπή ο σύζυγος δασκάλας που σκοτώθηκε στο μακελειό

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 168 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ