Καιρός

24 Απριλίου 2022 07:09 Τελευταία ενημέρωση : 24 Απριλίου 2022 08:09

Ο καιρός το Πάσχα

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα του Πάσχα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Πάσχα σχεδόν σε όλη την χώρα. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα βόρεια, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά, κατά τόπους, τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ, το απόγευμα νότιοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, στα βόρεια από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα, με αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια. Η ορατότητα στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς στα βόρεια και δυτικοί-βορειοδυτικοί στα νότια, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Γαλλία: ο Τύπος ζητά ψήφο στον Μακρόν

Ανάσταση - Σακελλαροπούλου: αναγέννηση των ελπίδων για ειρήνη και ευημερία (εικόνες)

Πάσχα - Μέσα Μεταφοράς: τα δρομολόγια Κυριακή και Δευτέρα 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ