Καιρός

14 Μαρτίου 2022 06:08 Τελευταία ενημέρωση : 14 Μαρτίου 2022 07:44

Καιρός: βοριάδες και παγετός την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και που θα εκδηλωθούν αραιές χιονοπτώσεις. Πόσο χαμηλά θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά προβλέπονται για την Δευτέρα στην Χαλκιδική, στην Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στο νότιο Ιόνιο. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα δυτικά, όπου θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά με ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά  με ασθενείς χιονοπτώσεις. Βελτίωση το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στη Χαλκιδική. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και στην δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά με παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από το απόγευμα βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -03 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης με χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4-5 μποφόρ, βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Στην Κρήτη και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Εύβοια, για την Τρίτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών (εικόνες)

Πέθανε ο Γουίλιαμ Χερτ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ζητά βοήθεια από την Κίνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ