Καιρός

22 Οκτωβρίου 2021 06:04

Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα πιό έντονα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόβλεψη για κάθε περιοχή.

-

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή. Στα δυτικά περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 22 με 24 και στα νότια τους 23 με 25 βαθμούς.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το μεσημέρι αυξημένες. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια από το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  15 έως 23 και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις.  Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο, στα δυτικά, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και θα φθάσει στα βόρεια τους 23 και στα υπόλοιπα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ