Καιρός

24 Οκτωβρίου 2020 06:31

Καιρός: νεφώσεις και νοτιάδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Δείτε αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή για τις συνθήκες με τις οποίες θα κυλήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

-

Για σήμερα Σάββατο, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία από το αργά απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός αρχικά αίθριος, βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 

Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και από το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και από το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ηπειρωτικά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ