Καιρός

22 Σεπτεμβρίου 2020 06:05 Τελευταία ενημέρωση : 22 Σεπτεμβρίου 2020 06:18

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Γενικά βελτιωμένος είναι ο καιρός. Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Τρίτη στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου αργότερα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριο, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες, ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 και τοπικά στη νότια Κρήτη θα φτάσεις τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από τα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ