Καιρός

14 Ιουλίου 2020 07:03

Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένεται να εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις. Πόσο ψηλά θα φθάσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Τρίτη, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, με την υπόλοιπη χώρα να παρουσιάζει γενικά αίθριο καιρό με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα δυτικά η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ στα δυτικά, αρχικά, από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά. 

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο, από αργά το απόγευμα θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος ουρανός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες αλλά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως, στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ αργότερα, το βράδυ, αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα κατα τόπουλος) 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα αυξημένες, συγκεκριμένα σε Θεσσαλία και Σποράδες, τις πρωινές ώρες, όπου είναι και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, όπου προβλέπεται να εκδηλωθούν με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Το βράδυ ο ουρανός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος ενώ ανά διαστήματα θα εκδηλωθούν νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ζεστός και αίθριος θα είναι ο  καιρός καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας, με τοπικές ασθενείς νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα μετατραπούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, φθάνοντας τοπικά τα 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, από 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, σημειώνοντας μικρή άνοδο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ