Καιρός

08 Απριλίου 2020 06:03

Καιρός: συννεφιά και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

 Την Τετάρτη, στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι βοριάδες θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση, όμως θα πνέουν στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ, μέχρι το μεσημέρι στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 7-8 μποφόρ, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμής θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ, ενώ μέχρι το μεσημέρι στο Θρακικό θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 03-05 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6-8 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές, στα ορεινά και παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα Δωδεκάνησα και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα νότια 5 με 7μποφόρ, στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ, μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις, ενώ βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα έχουν ένταση 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ