Καιρός

06 Δεκεμβρίου 2019 06:04

Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Που αναμένεται παγετός. Πως θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

 

Στα βορειοδυτικά την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες .

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 03 και 11 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα δυτικά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, στα ανατολικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από τον -1 βαθμό μέχρι τους 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα, στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 6-8 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα, στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά και στα νότια πρόσκαιρα το πρωί 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 06 και 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα δυτικά με σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι, στα κεντρικά και βόρεια. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από το βράδυ και στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα και -από το μεσημέρι- στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται στα δυτικά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και στα νότια 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ