Θεσσαλονίκη

27 Μαΐου 2022 17:38 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαΐου 2022 20:44

Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: Δεκάδες απεγκλωβισμοί, δύο διασωληνωμένοι (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στιγμές αγωνίας έζησαν όσοι ήταν στο κτήριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Εικόνες καταστροφής.

Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: Δεκάδες απεγκλωβισμοί, δύο διασωληνωμένοι (εικόνες)
-

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Στο σημείο επιχείρησαν δώδεκα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με σαράντα πυροσβέστες, απεγκλωβίζοντας 44 άτομα, ανάμεσά τους τριάντα παιδιά.

Δύο αγόρια, ηλικίας 4 και 12 ετών, διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά από τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά παρουσίασαν αναπνευστική δυσχέρεια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Στον δωδεκάχρονο χορηγήθηκε προληπτικά οξυγόνο.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ένας 27χρονος και ένας 55χρονος. Συνολικά εννιά άτομα νοσηλεύονται με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα, έξι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και τρία στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Θεσσαλονίκη - φωτιά

Θεσσαλονίκη - φωτιά

Όπως περιέγραψε σε δημοσιογράφους ο Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κ. Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε αρχικά για πυρκαγιά σε κτήριο γραφείων. «Οι πρώτες πληροφορίες μας έκαναν λόγο για εγκλωβισμένα άτομα. Άμεσα κινητοποιήσαμε 12 οχήματα με 40 Πυροσβέστες, εκ των οποίων ένα γερανοφόρο ώστε σε περίπτωση που χρειαζόταν, να απεγκλωβίσουμε από τα μπαλκόνια τα εγκλωβισμένα άτομα».

Θεσσαλονίκη - φωτιά

Σημειώνει ότι όπως διαπιστώθηκε η πυρκαγιά ξέσπασε σε παρακείμενο κτήριο του ΕΒΕΘ. «Η φωτιά ξέσπασε σε διπλανό εγκαταλελειμμένο κτήριο όπου είχε μέσα σκουπίδια και από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτήριο, περιορίστηκε στον χώρο όπου εκδηλώθηκε. Πέρασαν ωστόσο οι καπνοί που δημιούργησαν το πρόβλημα στον κόσμο. Ο κόσμος αμέσως βγήκε στα μπαλκόνια και στην ταράτσα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, απεγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά καθώς δίπλα από το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, υπήρχε φροντιστήριο.

Θεσσαλονίκη - φωτιά

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Σφελινιώτης, Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε ακάλυπτο χώρο. “Παρείχαμε συνδρομή στους συναδέλφους μας από την Πυροσβεστική. Βεβαιωθήκαμε ότι δεν υπήρχε κανένα άτομο που να βρίσκεται σε κίνδυνο και μεταδίδαμε τις πληροφορίες που λαμβάναμε από πολίτες στους Πυροσβέστες ώστε με ασφάλεια να απεγκλωβιστούν όλοι. Όλα πήγαν άριστα“, ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπαμπινιώτης για “Turkaegran”: Μείγμα παραφροσύνης και επαίσχυντης προπαγάνδας από τους Τούρκους

Θεσσαλονίκη: Τον απείλησαν με όπλο για να του πάρουν χρήματα (βίντεο)

Συγκλονιστικό: Πώς ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος γιάτρεψε άπιστο γιατρό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO