Τεχνολογία - Επιστήμη

27 Μαρτίου 2024 20:19

Τουρκία - ANKA III: Νέα πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής πτήσης και τους στόχους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Τι δήλωσε ο Ερντογάν.

Τουρκία - ANKA III: Νέα πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους
-

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA III, που αναπτύχθηκε στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, παρέμεινε στον αέρα για 2 ώρες κατά την τρίτη πτήση του. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού, η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία συνεχίζει τις δραστηριότητες ανάπτυξης και δοκιμών για το ANKA III, του οποίου η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2023.

Το ANKA III που έμεινε στον αέρα για 2 ώρες στην τελευταία του πτήση, έφτασε σε ταχύτητα 160 κόμβων και ανέβηκε σε υψόμετρο 10 χιλιάδων ποδιών.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης πραγματοποιήθηκαν επίσης δοκιμές αυτόματου πιλότου και μηχανικής πτήσης.

Τουρκία - ANKA III

Οι προσπάθειες ανάπτυξης για το ANKA III, το οποίο ανεβάζει τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην τουρκική αμυντική βιομηχανία σε νέο επίπεδο, ξεκίνησαν το 2022. 

Το ANKA III, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του πτήση, ορίζεται ως ένα σύστημα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που είναι ταχύτερο χάρη στον κινητήρα τζετ, έχει μεγάλη ικανότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου και είναι λιγότερο ορατό στο ραντάρ.

Τουρκία - ANKA III

Ερντογάν: Γράφουμε έπος στην αμυντική βιομηχανία

«Σήμερα, με επενδύσεις 5,5 δισ. ευρώ, υπάρχει μια Τουρκία που γράφει έπος στην αμυντική βιομηχανία. Έχετε δει το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος ΚΑΑΝ; Είπαν ότι δεν μπορούσαμε να κατασκευάσουμε το ΚΑΑΝ, αλλά εμείς το κατασκευάσαμε. Το 2028, όταν ακούσουμε τον ήχο ενός αεροπλάνου και κοιτάξουμε ψηλά, θα δούμε στον ουρανό το ΚΑΑΝ, που κατασκευάστηκε από Τούρκους μηχανικούς. Το ΚΑΑΝ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προστασία της πατρίδας των Αιθέρων μας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή εικόνων: Anadolu

Ειδήσεις σήμερα:

Αφρικανική σκόνη: Σε ποιες περιοχές θα είναι εντονότερη

Μηχανοδηγοί προς ΟΣΕ: Ζητάμε εξηγήσεις για τις αλλοιώσεις συνομιλιών

Πάσχα Καθολικών - τραπεζική αργία: Τι ισχύει για μισθοδοσία, πληρωμή φόρων και εισφορών




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ