Τεχνολογία - Επιστήμη

29 Νοεμβρίου 2022 16:25 Τελευταία ενημέρωση : 29 Νοεμβρίου 2022 16:45

Κορονοϊός - Λύματα: Αύξηση στο ιικό φορτίο έως 55%

Διάβασέ μου το...

Αναλυτικά οι περιοχές και η διακύμανση του ιικού φορτίου που παρατηρήθηκε από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός - Λύματα: Αύξηση στο ιικό φορτίο έως 55%
-


Παράλληλα με την ανακοίνωση της Τρίτης με την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον αριθμό νεκρών, τους διασωληνωμένους και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, την γεωγραφική κατανομή τους ανά περιφερειακή ενότητα, και τις μεταλλάξεις του ιού, από τον ΕΟΔΥ έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει:

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου,των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Πίνακας 2: Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 21-27/11/2022 σε σχέση με την εβδομάδα 14-20/11/2022.

Περιφέρεια – Πόλη Ποσοστιαία μεταβολή του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου*

κορονοϊός - λύματα

Η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός του Κόσμου”: το κλουβί, ο 8χρονος και η μάνα του 19χρονου που κατήγγειλε ασέλγεια (βίντεο)

Κακοκαιρία “Ariel”: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επικίνδυνα φαινόμενα

Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Τρίτης σε ΑΝΤ1, ANT1+ και Antenna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ