Γενικά

12 Ιουνίου 2015 16:28

Οι νικητές του μαθητικού διαγωνισμού: «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!»

Text to Speech

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού αφίσας / βίντεο: «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!».Μαθητικό Διαγωνισμό αφίσας / βίντεο για μαθητές πρωτοβάθμιας (Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας (Γυμνασίου) εκπαίδευσης με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και κεντρικό σύνθημα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!», υλοποίησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. 

Αφορμή για τον Μαθητικό Διαγωνισμό, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και συγχρόνως στην ανάδειξη της αξίας του ευ αγωνίζεσθαι, στάθηκε ο εορτασμός της 9ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1/2015).

Στο Διαγωνισμό, ο οποίος έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης και αποτέλεσε κίνητρο για συζήτηση και δημιουργικές δραστηριότητες μεταξύ δασκάλων/καθηγητών και μαθητών/τριών, συμμετείχαν 165 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα και υποβλήθηκαν 278 έργα.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των έργων από ειδική επιτροπή του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τα τέσσερα διακριθέντα έργα ως εξής:

 • Βραβείο (laptop Apple MacBook Air) στην κατηγορία «βίντεο - Γυμνάσιο»:
  Ελένη Φυλλαδιτάκη, μαθήτρια Α’ τάξης, Γυμνάσιο Καντάνου Χανίων.
 • Βραβείο (laptop Apple MacBook Air) στην κατηγορία «αφίσα - Δημοτικό»:
  Αντρέα Τσέλα, μαθητής Ε’ τάξης, 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου Ευβοίας.
 • Βραβείο (Apple tablet iPad mini) στην κατηγορία «αφίσα - Γυμνάσιο»:
  Μάριος Γιαννόπουλος, μαθητής Γ’ τάξης, 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης.
 • Βραβείο (Apple tablet iPad mini) στην κατηγορία «βίντεο - Δημοτικό»:
  Μαρία-Γαρυφαλλιά Σακαρέλλου, μαθήτρια ΣΤ’ τάξης, Δημοτικό Σχολείο Λητής Θεσσαλονίκης.

Tα τέσσερα έργα έχουν αναρτηθεί στο ειδικό microsite της Αρχής «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» (www.dpa.gr«MIKΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ») όπου περιέχονται ενημερωτικά κείμενα, τεστ γνώσεων και video ευαισθητοποίησης σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. 

Επισημαίνεται ότι τα έπαθλα αποτελούν ευγενική προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO