Τεχνολογία

11 Ιουνίου 2024 09:36 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουνίου 2024 11:18

Σεισμός στην Κρήτη: Διπλή δόνηση στο Αρκαλοχώρι

Διάβασέ μου το...

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων και ποιο το εστιακό τους βάθος. «Θυμηθήκαμε το 2021», ανέφερε ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου.

Σεισμός στην Κρήτη: Διπλή δόνηση στο Αρκαλοχώρι
-

Σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στις 09:17, κοντά στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, που μάλιστα οδήγησε σε εκκενώσεις σχολείων.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν στα 11,8 χιλιόμετρα.

Σεισμός - Κρήτη - Αρκαλοχώρι

Νωρίτερα, σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 08:57 το πρωί της Τρίτης, με επίκεντρο έντεκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τσούτσουρα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόμηση ήταν εντάσεως 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν στα δέκα χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σεισμός - Κρήτη - Αρκαλοχώρι

Μνήμες από τον μεγάλο σεισμό του 2021 στο Αρκαλοχώρι θυμήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής μετά έντονη σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει στην περιοχή.

«Θυμηθήκαμε το 2021», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου, Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ τόνισε πως για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο που έχουμε για αυτές τις περιπτώσεις και τα σχολεία εκκενώθηκαν με ασφάλεια και πλέον περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, «δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι καθυστερημένοι μετασεισμοί του 2021».

Σε ανάρτηση του, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εμφανίστηκε και αυτός καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «είναι φυσιολογικό να δίνει σχετικά μικρούς σεισμούς το ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό των 6 ρίχτερ τον Σεπτέμβριο του 2021».

Ειδήσεις σήμερα: 

Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Με μαθήματα ειδικότητας συνεχίζουν οι εξετάσεις

Καύσωνας: Οδηγίες και μέτρα προφύλαξης από το Υπουργείο Υγείας

Πύργος - Μητέρα 11χρονης: Καλύτερα να την έπαιρνε ο Θεός όταν ήταν άρρωστη, παρά αυτό το πράγμα... (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ