Κοινωνία

13 Ιανουαρίου 2020 21:16 Τελευταία ενημέρωση : 13 Ιανουαρίου 2020 22:20

Αποδοκιμασίες κατά Μηταράκη και επεισόδια στη Χίο

Διάβασέ μου το...

Κάποιοι από τους δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν καφέδες και νερά στον Νότη Μηταράκη καθώς έμπαινε στο Δημαρχείο του νησιού.

Αποδοκιμασίες κατά Μηταράκη και επεισόδια στη Χίο
-

Επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της Χίου σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της άφιξης του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, όπου συνεδρίαζε εκτάκτως, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.

Μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της δημιουργίας νέας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του 15ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου - Βολισσού, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα έξω από το δημαρχείο, στην κεντρική πλατεία της Χίου.

Χίος - δομή φιλοξενίας - διαμαρτυρία

"Οι επιθέσεις και ο προπηλακισμός κατά του υφυπουργού Εργασίας, Ν. Μηταράκη, για το προσφυγικό είναι αυτονόητα καταδικαστέες. Δυστυχώς, η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία και τα ψέματα που έσπειρε προεκλογικά για λίγες ψήφους. Τότε δηλαδή που χυδαιολογούσε ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι μετεγκεταστάσεις και η αποσυμφόρηση των νησιών δεν αποτελούν λύση" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χίος - δομή φιλοξενίας - διαμαρτυρία

Χίος - δομή φιλοξενίας - διαμαρτυρία

εικόνες/βίντεο: politischios.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ