Ρεθύμνου

18 Ιουλίου 2022 16:49 Τελευταία ενημέρωση : 18 Ιουλίου 2022 21:30

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκένωση περιοχών (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός στο Ρέθυμνο. Δήμαρχος ζήτησε εκκένωση περιοχών. Εστάλη και μήνυμα από το 112. Πύρινα μέτωπα και σε Ροδάκινο και Αμπελάκι.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκένωση περιοχών (εικόνες)
-


Νέο πύρινο μέτωπο στο νότιο Ρέθυμνο σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και επιχειρούν πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Πληροφορίες του neakriti.gr, αναφλερουν ότι στο σημείο επιχειρούν συνολικά 130 υπάλληλοι, 27 πυροσβεστικά οχήματα, 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και εθελοντές που δίνουν την δική τους μάχη με τι φλόγες. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 3 ελικόπτερα που συνέδραμαν στην κατάσβεση σταμάτησαν τις πτήσεις τους, πράγμα που φέρεται να συνδέεται με την άνεμους που πνέουν στο σημείο. Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ταταράκης σε άμεση επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, ζήτησε την συμβολή αεροπλάνου Σινούκ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τον κ. Ταταράκη να σημειώνει ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο τα εναέρια μέσα που χρησιμοποιούνταν έκαναν άστοχες ρίψεις.

Φωτιά - Ρέθυμνο

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο τύπου Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος ζήτησε εκκένωση Σακτουρίων και Κάτω Σακτουρίων.

Μάλιστα, στους κατοίκους της περιοχής εστάλη και μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τις δυο περιοχές και να κατευθυνθούν προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά.

Φωτιά - Ρέθυμνο

Στο σημείο έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή τραυματία να γίνει στο μικρότερο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει φωτιά και στο Ροδάκινο Ρεθύμνου

Λίγο αργότερα πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή ΑμπελάκιΣτην περιοχή υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.

Φωτογραφίες: flashnews.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατρός στο Πειθαρχικό για “αχρείαστη” επέμβαση σε ασθενή

Καστελλόριζο: “κλειστόν” στο αεροδρόμιο, λόγω ασθένειας του υπαλλήλου

Κόρινθος - Τροχαίο: 15χρονος ο οδηγός - Νεκρή η αδελφή του και 16χρονος φίλος του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO