Life

18 Ιανουαρίου 2020 20:55

Megxit: Επισήμως εκτός βασιλικής οικογένειας ο Χάρι και η Μέγκαν

Διάβασέ μου το...

Η ανακοίνωση του Παλατιού για το Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Τι σημαίνει ότι είναι εκτός οικογένειας.

Megxit: Επισήμως εκτός βασιλικής οικογένειας ο Χάρι και η Μέγκαν
-

Χάνουν το δικαίωμα εκπροσώπησης της Αυτού Μεγαλειότητας ο Χάρι και η Μέγκαν, καθώς αρνήθηκαν τους ανώτατους τίτλους τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα κρατήσουν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, το σήμα τους και το δικαίωμα συμμετοχής τους σε εθνικές εκδηλώσεις.

«Μετά από μήνες συζητήσεων και τις πρόσφατες κουβέντες, ανακοινώνω με χαρά ότι μαζί βρήκαμε μία εποικοδομητική και υποστηρικτική λύση για να προχωρήσουν ο εγγονός μου και η οικογένειά του.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι, θα είναι πάντα ιδιαιτέρως αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου.

Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν λόγω της δημοσιότητας των δύο τελευταίων ετών και υποστηρίζω την επιλογή τους για πιο ανεξάρτητη ζωή.

Θέλω να τους ευχαριστήσω που αφιερώθηκαν και εργάστηκαν για το κοινό καλό και να εκφράσω την περηφάνια μου για το πόσο γρήγορα έγινε μέλος της οικογένειας η Μέγκαν.

Είναι ευχή ολόκληρης της οικογένειάς μου η σημερινή συμφωνία να τους επιτρέψει να ξεκινήσουν μία ευτυχισμένη και ειρηνική ζωή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελισάβετ.

Ενώ το Παλάτι αναφέρει πως:

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είναι ευγνόμωνες στη Βασίλισσα και τη βασιλική οικογένεια για την υποστήριξή τους στο νέο κεφάλαιο που αρχίζει στις ζωές τους.

Όπως συμφωνήθηκε, είναι αντιληπτή η αποχώρηση από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών.

Δε θα λαμβάνουμε πια δημόσιους πόρους για τα βασιλικά μας καθήκοντα. Με την ευχή της Βασίλισσας οι Σάσεξ θα συνεχίσουν ιδιωτικά.

Κι ενώ δε θα είναι δυνατή πλέον η εκπροσώπηση της Βασίλισσας, οι Σάσεξ θα συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τις αξίες της.

Οι Σάσεξ δε θα χρησιμοποιούν πια τους τίτλους τους, ούτε θα εργάζονται ως μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Δεν έχει γίνει σαφές το τι θα γίνει με την ασφάλεια του Χάρι και της Μέγκαν, ούτε πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το μοντέλο, όμως το νέο σχήμα θα τεθεί σε εφαρμογή από την άνοιξη.