Lifestyle

06 Αυγούστου 2014 14:43

Μαριάν Φέιθφουλ: Ο πρώην μου ευθύνεται για το θάνατο του Τζιμ Μόρισον

Διάβασέ μου το...

Σοκαριστική και αποκαλυπτική ήταν η Μαριάν Φέιθφουλ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανική εφημερίδα.

-

Η βρετανίδα «ιέρεια» του ροκ μίλησε στην εφημερίδα Independent και αναφέρθηκε στο θάνατο του θρύλου της μουσικής σκηνής Τζιμ Μόρισον.

Σύμφωνα με την τραγουδίστρια, η οποία τον Ιούλιο του 1971 βρισκόταν στον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή ο δημιουργός των Doors στο Παρίσι, για το θάνατό του ευθύνεται ο τότε σύντροφός της και προμηθευτής του Μόρισον Jean de Breteuil.

Η Φέιθφουλ κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της, ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν το έκανε από πρόθεση.

Ο 27χρονος Μόρισον είχε βρεθεί νεκρός στην μπανιέρα του δωματίου του ξενοδοχείου, στο Παρίσι, όπου διέμενε με την σύντροφό του Πάμελα Κούρσον. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή είχε πεθάνει από μίξη ναρκωτικών ουσιών με αλκοόλ. Επίσημη αυτοψία ωστόσο δεν έγινε ποτέ, καθώς ο γιατρός υποστήριξε ότι δεν είναι αναγκαία λόγω έλλειψης στοιχείων που να υποδηλώνουν εγκληματική ενέργεια.

Η 67χρονη τραγουδίστρια, 43 χρόνια μετά, υποστηρίζει ότι βρισκόταν και εκείνη στο Παρίσι την εποχή του θανάτου του Μόρισον και διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλης με τον σύντροφό της και ντίλερ ναρκωτικών σε διασημότητες, Jean de Breteuil.

Την 3η Ιουλίου, σύμφωνα με την ίδια, ο σύντροφός της είχε επισκεφτεί τον 27χρονο τραγουδιστή.

«Διαισθανόμουν το πρόβλημα. Σκέφτηκα να πάρω μερικά βαρβιτουρικά και να μην πάω μαζί του. Και έτσι πήγε να δει τον Τζιμ Μόρισον και τον σκότωσε. Όμως είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για ατύχημα», αναφέρει και καταλήγει «το χαστούκι που δέχτηκε το... κάθαρμα ήταν ισχυρό και έτσι πέθανε. Τέλος πάντων, όσοι συνδέονται με τον θάνατο του Μόρισον είναι νεκροί τώρα, εκτός από εμένα».

VIDEO