Κλίμα

Σήμερα12:08 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα13:19

Κακοκαιρία “Ιανός”: Οι ποινές για τους κατηγορούμενους

Διάβασέ μου το...

Ποιες είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους 10 κατηγορούμενους. Ποιοι από αυτούς κρίθηκαν αθώοι.

Κακοκαιρία “Ιανός”: Οι ποινές για τους κατηγορούμενους
-

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επέβαλε για την πλημμύρα του «Ιανού» το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας στον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας και στους τότε προϊσταμένους των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και ΠΕ Καρδίτσας όπως καταγράφει ο Νέος Αγών.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκε στον καθένα ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και τριετή αναστολή, για την πρόκληση κινδύνου εκ πλημμύρας δια παραλείψεων.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι και συγκεκριμένα οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, στελέχη της ΔΕΥΑΚ και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Αθώοι κρίθηκαν στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι σχετικά με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η οικογένεια Πλακιά αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «οι αποφάσεις των Δικαστηρίων εκδίδονται στο όνομα του ελληνικού λαού και από αυτόν κρίνονται. Σήμερα στη Λάρισα., τον τόπο που θα εκδικαστεί η υπόθεση των Τεμπών, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, με πλειοψηφία 2-1, απεφάνθη ότι για το θάνατο της Ευδοκίας - Μυρτούς Πλακιά, στη φονική κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ, ευθυνόταν μόνο η ίδια, η “κακή” της ώρα και ουδείς από τον κρατικό μηχανισμό. Όλα αυτά, ενώ το ίδιο Δικαστήριο, έκρινε ομόφωνα ενόχους κατηγορουμένους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το αδίκημα της πλημμύρας, από την οποία πλημμύρα επήλθε και ο θάνατος της Ευδοκίας - Μυρτούς Πλακιά. Η οικογένειά της, θα κάνει χρήση όλων των νομίμων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων, προκειμένου να ανατρέψει αυτή την άδικη απόφαση διεκδικώντας τη δικαίωση της Ευδοκίας - Μυρτούς, καθώς ο θάνατός της δεν ήταν ατύχημα, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού.»

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα θέρμανσης - Σκυλακάκης: Το πόσο κρύο έκανε τον χειμώνα θα καθορίσει το τελικό ποσό ανά δικαιούχο

ΠΑΟΚ - Γιάννης Παπαστεφανάκης στον ΑΝΤ1: Θα χτυπήσω πέναλτι στην Τούμπα (βίντεο)

Ελληνικό FBI - Δημογλίδου: Η διαταγή “πέρασε” από πολλές υπηρεσίες, θα διερευνηθεί η διαρροή ονομάτων (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO