Κλίμα

Σήμερα16:08

Τροπική καταιγίδα - Φιλιππίνες: Έγκυος μεταξύ των δεκάδων νεκρών (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας από τις Φιλιππίνες. Νεκροί και τεράστιες καταστροφές.

Τροπική καταιγίδα - Φιλιππίνες: Έγκυος μεταξύ των δεκάδων νεκρών (εικόνες)
-

Ο απολογισμός της τροπικής καταιγίδας Γιάγκι, που πλήττει από χθες, Κυριακή, τις Φιλιππίνες προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις, έφθασε τους έντεκα νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η τροπική καταιγίδα έφθασε στην ανατολική άκρη του αρχιπελάγους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας και επρόκειτο να πλήξει σήμερα τη βορειοανατολική ακτή του κύριου νησιού Λουσόν.

Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων προστασίας, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες της πρωτεύουσας Μανίλα έκλεισαν για σήμερα, ενώ ματαιώθηκαν δρομολόγια οχηματαγωγών και 29 εσωτερικές πτήσεις.

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους μία έγκυος, σκοτώθηκαν σήμερα από κατολίσθηση στο Αντιπόλο, κοντά στην πρωτεύουσα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρέλι Μπονιφάτσιο, εκπρόσωπος της πόλης.

Τα πτώματα τεσσάρων άλλων ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό, βρέθηκαν σήμερα σε τρεις άλλες ζώνες αυτής της τοποθεσίας, μετά την υπερχείλιση ποταμών, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Φιλιππινες - τροπική καταιγίδα

Στην πόλη Νάγκα, στις ανατολικές Φιλιππίνες, η οποία επλήγη σφοδρά από την καταιγίδα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία εξαιτίας της ανόδου των υδάτων ενώ πνίγηκε ένα μικρό κορίτσι, σύμφωνα με διασώστες.

«Η στάθμη του νερού ήταν πάνω από το κεφάλι μας σε ορισμένα σημεία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόσουα Τουαζόν του γραφείου δημόσιας ασφαλείας της πόλης, προσθέτοντας ότι εκατοντάδες κάτοικοι χρειάσθηκαν βοήθεια.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τις κατοικίες τους και περιμένουν να φύγουν τα νερά των πλημμυρών απ' αυτή την πόλη των 210.000 κατοίκων.

Δύο κατολισθήσεις στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές σε πέντε σπίτια στην πόλη Σέμπου, στο κέντρο του αρχιπελάγους, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο το τοπικό γραφείο αρμόδιο για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), η καταιγίδα κατευθυνόταν προς βορράν στα ανοικτά της ακτής του Λουσόν με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 85 χλμ/ώρα, ανακοίνωσε σε νέο δελτίο της η μετεωρολογική υπηρεσία.

Αργότερα μέσα στην ημέρα πρόκειται να πλήξει τη νότια επαρχία Ισαμπέλα, ενώ στην πορεία της βρίσκονται τέσσερις πόλεις.

Φιλιππινες - τροπική καταιγίδα

Οι τοπικές αρχές κλήθηκαν να προετοιμασθούν για ενδεχόμενη εκκένωση περιοχών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κονστάντ Φορόντα, επαρχιακός αξιωματούχος του γραφείου διαχείρισης καταστροφών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε επίσης για «μικρό έως μέτριο κίνδυνο» να εκδηλωθούν μεγάλα κύματα στην ακτή, όταν φθάσει η καταιγίδα.

Κάθε χρόνο, οι Φιλιππίνες και οι γύρω περιοχές πλήττονται από περίπου 20 καταιγίδες και τυφώνες, που προκαλούν ζημιές σε κατοικίες και υποδομές, ενώ στοιχίζουν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Φιλιππινες - τροπική καταιγίδα

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι καταιγίδες και οι τυφώνες θα γίνονται όλο και ισχυρότεροι στο βαθμό που ο πλανήτης πλήττεται από την άνοδο της θερμοκρασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος - Κασσελάκης: Καλά, δεν υπάρχει πρωθυπουργός τα τελευταία πέντε χρόνια;

Μπελέρης: Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει – Θα προσφύγω στο ΕΔΑΔ

Μητσοτάκης: 3 δις για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO