FLife

12 Αυγούστου 2024 09:29

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η συγκλονιστική στιγμή με την ελληνική σημαία, τον εθνικό ύμνο & την Νίκη της Σαμοθράκης στην τελετή λήξης

Διάβασέ μου το...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η συγκλονιστική στιγμή με την ελληνική σημαία, τον εθνικό ύμνο & την Νίκη της Σαμοθράκης στην τελετή λήξης

-

 

Το βράδυ της Κυριακής 11/8 το Stade de France γέμισε με τους αθλητές των 206 χωρών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης.

Το ελληνικό στοιχείο δεν έλειπε από την μαγική βραδιά καθώς η ελληνική σημαία μπήκε στο Stade de France υπό τον ήχο του Εθνικού Ύμνου και παρέδωσε το φως.

Στη συνέχεια είδαμε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, το οποίο βρίσκεται στο Λούβρο.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανάφεραν οι διοργανωτές.

 Δείτε επίσης - Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Τομ Κρουζ μετέφερε τη σημαία με ελεύθερη πτώση αλα "Mission Impossible" (Βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιερ ντε Κουμπερτέν ήταν εκείνος που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και έτσι η τελετή λήξης του 2024 είχε τη χώρα μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δείτε την συγκλονιστική στιγμή:

VIDEO