Celebrity

11 Αυγούστου 2024 15:20

Πηγή Δεβετζή για Μίλτο Τεντόγλου: "Έτσι όπως τον βλέπω να αγωνίζεται μου θυμίζει εμένα"

Διάβασέ μου το...

Πηγή Δεβετζή για Μίλτο Τεντόγλου: "Έτσι όπως τον βλέπω να αγωνίζεται μου θυμίζει εμένα"

-

Για όλα μίλησε η Πηγή Δεβετζή σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ και τον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη. Με αφορμή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η Ολυμπιονίκης γύρισε πίσω 20 χρόνια και θυμήθηκε τα συναισθήματα που ένιωσε όταν κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Μίλτο Τεντόγλου, τον οποίο χαρακτήρισε ως "τον καλύτερο αθλητή στην ιστορία του στίβου μέχρι στιγμής".

Συμπληρώνονται 20 χρόνια φέτος από τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004, όταν κέρδισες το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις τριπλούν. Τι έχεις κρατήσει από εκείνη τη στιγμή;

Θυμάμαι ότι είχα αγωνιστεί με επιφυλάξεις γιατί είχα πάθει τενοντίτιδα στο γόνατο. Έναν μήνα πριν από τους αγώνες έκλαιγα, έλεγα ότι δεν θα καταφέρω να συμμετάσχω. Δεν έκανα προπονήσεις, όπως μου είχε υποδείξει ο γιατρός μου. Είχα μπει μαγκωμένη λοιπόν στους αγώνες. Για μένα είναι κατόρθωμα που κατάφερα να πετύχω ένα τέτοιο άλμα και να πάρω εκείνη τη θέση. Με θεωρώ ηρωίδα και τυχερή που πήρα μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έγιναν στη χώρα μου και είχα 80.000 κόσμο να ζητωκραυγάζουν για μένα.

Ήταν ανεπανάληπτες στιγμές. Το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα ήταν η καλύτερη και πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου. Μάλιστα, το άλμα που έκανα στους προκριματικούς στα 15,32 μέτρα παραμένει η 5η καλύτερη επίδοση στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Τι σκεφτόσουν πριν από εκείνο το άλμα που σου χάρισε το μετάλλιο;

Μόνο να πατήσω έγκυρο. Τίποτα άλλο δεν είχα στο μυαλό μου. Πως κάνει τώρα ο Μίλτος Τεντόγλου, που βάζει στο μυαλό του να πατήσει έγκυρο και το ελέγχει; Έτσι ήμουν κι εγώ. Παρεμπιπτόντως, θεωρώ ότι ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο καλύτερος αθλητής στην ιστορία του στίβου μέχρι στιγμής και έτσι όπως τον βλέπω να αγωνίζεται μου θυμίζει εμένα.

Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi