Celebrity

08 Αυγούστου 2024 13:40

Μίλτος Τεντόγλου: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διάβασέ μου το...

Μίλτος Τεντόγλου: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

-

Ιστορία έγραψε για μία ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του στο Παρίσι και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του κόσμου.

Πέρα από τον τίτλο, ο Έλληνας πρωταθλητής θα λάβει από την Πολιτεία ένα χρηματικό πριμ, καθώς και διάφορα άλλα προνόμια ως ελάχιστη αναγνώριση της επιτυχίας του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΚΥΑ, η Πολιτεία θα δώσει στον Μίλτο Τεντόγλου, 90.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο.

Αναλυτικά:

- 90.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει χρυσό μετάλλιο

- 60.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει ασημένιο

- 50.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει χάλκινο

Παράλληλα, το κράτος δίνει στους Ολυμπιονίκες τη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο, την απονομή της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού, αλλά και την απευθείας εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ.

Επίσης, η World Athletics δίνει 50.000 δολάρια σε κάθε νικητή του στίβου κάτι που σημαίνει ότι ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει ακόμα περίπου 46.000 ευρώ. Σχετικά με τις Ομοσπονδίες, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εγκρίνει τον διαμοιρασμό του ποσού ύψους 200.000 για τους αθλητές που θα φέρουν μετάλλιο.

Στα χρήματα αυτά δεν υπολογίζονται τα ποσά από συμφωνίες με σπόνσορες και χορηγούς που έχουν συνάψει σε ατομικό επίπεδο οι αθλητές.

Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi