Celebrity

06 Αυγούστου 2024 23:31

Μίλτος Τεντόγλου: Τα πρώτα λόγια μετά το χρυσό μετάλλιο - "Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω σαν επίδοση"

Διάβασέ μου το...

Μίλτος Τεντόγλου: Τα πρώτα λόγια μετά το χρυσό μετάλλιο - "Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω σαν επίδοση"

-

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κατέκτησε η Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης 6/08. Αυτό ήρθε από τον εκπληκτικό Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος με ένα άλμα στα 8.48 μέτρα υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει στο Τόκιο πριν από 3 χρόνια και έγινε δυο φορές Ολυμπιονίκης.

Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και δήλωσε πως δεν ήθελε κάτι παραπάνω σαν επίδοση.

Διαβάστε επίσης! Εμμανουήλ Καραλής: Οι δηλώσεις μετά την απονομή του Ολυμπιακού μεταλλίου του - "Δεν έχω κοιμηθεί ούτε δέκα λεπτά"

«Χαίρομαι πολύ γι αυτό που κατάφερα, αλλά ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω σαν επίδοση. Κάτι μου έλειπε... Το πάλεψα, άρχισα να ξυπνάω στα 2 τελευταία άλματα. Ειδικά το 5ο που ήταν 8.31 ήταν πολύ μεγάλο αλλά πάτησα πολύ πίσω. Προσπάθησα και στο τελευταίο αλλά δεν μου βγήκε. Τέτοιος άνθρωπος είμαι και ήθελα το κάτι παραπάνω για μένα. Για να το ευχαριστηθώ εγώ...Ήθελα την πίεση και γι΄αυτό απάντησα με τη μία στον Φουρλάνι.. Ξέρω ότι μπορούσε κι αυτός να κάνει 8.50, ενώ κι ο Πίνοκ μου έβαλε πίεση και γι' αυτό δεν σταμάτησα να προσπαθώ και έκανα γενικά καλά άλμα. Όταν έκανα εγώ το 8.48 πιέστηκε όντως ο Φουρλάνι και μετά την 3η προσπάθεια ήταν πλεονέκτημα ότι είχα εγώ το τελευταίο άλμα», είπε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου και συνέχισε:

«Σίγουρα λέει κάτι το δεύτερο χρυσό. Αλλά προσωπικό θεωρώ ότι για να το πετύχεις αυτός στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι τυχερός γιατί είναι μια φορά τα 4 χρόνια... Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές με παγκόσμια πρωταθλήματα που δεν τα είχαν καταφέρει. Είμαι ικανοποιημένος γιατί έκανα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο.

Είπα στον προπονητή μου δεν ήμουν καλός, αλλά μου απάντησε 'δεν πειράζει το πήραμε για δεύτερη φορά'... Για μένα πάντα υπάρχει καλύτερο... Επίσης πρέπει να πω ότι κάθε στάδιο, κάθε αγώνας, κάθε μέρα είναι διαφορετική, οπότε ναι είμαι ικανοποιημένος.

Τις τελευταίες ώρες, μέρες έχω πάρει πολλά μηνύματα και ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Ελπίζω να σας έκανα περήφανους, να σας έκανα χαρούμενους έστω για λίγο. Κι εύχομαι καλή επιτυχία στα υπόλοιπα παιδιά γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν τελειώνουν σήμερα».