Celebrity

04 Αυγούστου 2024 13:30

Επικός Τεντόγλου μετά την πρόκριση στον τελικό: "Παπατζιλίκια αυτά που λένε για το στάδιο"

Διάβασέ μου το...

Επικός Τεντόγλου μετά την πρόκριση στον τελικό: "Παπατζιλίκια αυτά που λένε για το στάδιο"

-

Ένα μόλις άλμα ήταν αρκετό για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος με 8,32μ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,32μ. στην πρώτη του προσπάθεια πήρε απευθείας την πρόκριση τον τελικό του άλματος εις μήκος, που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τρίτης (06/08) στις 21.15.

Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021.

Λίγη ώρα μετά την προκρισή του στον τελικό, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και δήλωσε έτοιμος για ρεκόρ. Παράλληλα έκανε το δικό του σχόλιο για το στάδιο και τα όσα διαδίδονται από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφορικά με την ποιότητα του ταρτάν, χαρακτηρίζοντας τα ως.. παπατζιλίκια.

"Το στάδιο είναι πολύ καλό, το ταρτάν είναι πολύ ωραίο. Είχε λίγο κρύο για μένα σήμερα, αλλά το πρωί είχε 17 βαθμούς. Είχε λίγο αντίθετο άνεμο, δεν ξέρω πόσο, αλλά ένιωθα αέρα όταν έτρεχα.

Δεν ήταν τίποτα για μένα να κάνω 8.15μ., ούτε 8.30μ.. Μπορώ να πηδήξω πάρα πολύ παραπάνω. Ήταν κάτι πολύ απλό για μένα σήμερα. Ήταν ελεγχόμενη προσπάθεια. Σε δύο μέρες θα μπω "όλα μέσα"».

Αυτά που λένε ότι είναι 2% καλύτερο δεν νομίζω να ισχύει. Νομίζω ότι είναι παπατζιλίκια. Εμένα με βολεύουν αυτά τα στάδια που έχουν τσιμέντο και από πάνω σκληρό ταρτάν. Μοιάζει με αυτό του Τόκιο, απλά είναι σε άλλο χρόνο. Νιώθω καλύτερα σε τέτοιου είδους στάδια, γιατί τρέχω καλύτερα, πατάω καλύτερα, έχω καλύτερη επαφή με το έδαφος.

Αν με ευνοήσει και λίγο ο καιρός θα είναι καλύτερα στον τελικό. Αν έχει κόντρα άνεμο, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει ρεκόρ. Αν έχει καλή μέρα, μπορώ να κάνω μέχρι και ρεκόρ" είπε ο Μίλτος Τεντόγλου.