Celebrity

03 Αυγούστου 2024 14:28

Θοδωρής Τσελίδης: "Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν μιλάω ελληνικά"

Διάβασέ μου το...

Θοδωρής Τσελίδης: "Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν μιλάω ελληνικά"

-

Ιστορία έγραψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Θοδωρής Τσελίδης. Ο σπουδαίος τζουντόκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικρατώντας του Ισπανού Τριστάνι Μοσακλισβίλι με 1-0 στον τελικό του ρεπεσάζ των 90 κιλών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του τζούντο στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε μετάλλιο, καθώς το 2021 είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμών που δεν του επέτρεψαν να πάρει την πρόκριση. Ο ίδιος επέστρεψε την Παρασκευή στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος του, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου θέλησε να πει το δικό του ευχαριστώ σε όσους τον στήριξαν.

Στη μακροσκελή του ανάρτηση στο Instagram, ο Θοδωρής Τσελίδης ζήτησε μάλιστα συγγνώμη που δεν μιλάει ελληνικά, ενώ υποσχέθηκε πως σύντομα θα μάθει.

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν και με παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να λάβω τόσα πολλά μηνύματα. Ζητώ συγνώμη που δεν μπόρεσα να απαντήσω σε όλα. Χαίρομαι πολύ που διάβασα τόσο όμορφα λόγια από εσάς. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ελλάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ σαν αθλητής. Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να κερδίσω το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στους συγκεκριμένους αγώνες για αυτή την όμορφη χώρα. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν μιλάω Ελληνικά. Είναι κάτι το οποίο θα διορθωθεί σύντομα. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, τους προπονητές, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές και τους φίλους μου για τη βοήθεια και τη στήριξη που μου πρόσφεραν. Εύχομαι καλή επιτυχία στην υπόλοιπη Ελληνική αποστολή. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι" έγραψε στο μήνυμά του ο Θοδωρής Τσελίδης.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Τσελίδης

Ο Θοδωρής Τσελίδης γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1996 στη Βόρεια Οσετία της Ρωσίας από τον Έλληνα, Νικολάι Τσελίδη. Έχει έναν αδερφό, τον Γιώργο και μια αδερφή, την Μαρίνα.

Το 2019 αποφοίτησε με πτυχίο στην Παγκόσμια Οικονομία από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Οσετίας (RUS). Όπως αναφέρεται στο προφίλ του στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, του αρέσει η ιστορία, τα βιντεοπαιχνίδια και η ποίηση.

Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi