Celebrity

19 Ιουλίου 2024 21:35

Eurovision 2025: Αυτές είναι οι δύο πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση στην Ελβετία

Διάβασέ μου το...

Eurovision 2025: Αυτές είναι οι δύο πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση στην Ελβετία

-

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από τη φετινή Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, ωστόσο οι προετοιμασίες να την διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού τον Μάϊο του 2025 έχουν ήδη ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 69ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία μετά τη νίκη του Nemo με το κομμάτι "The Code".

Σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ελβετίας (SRG SSR) ανακοίνωσε ότι δύο πόλεις πλέον διεκδικούν τη διοργάνωση της Eurovision 2025.

Ο λόγος για τη Βασιλεία και τη Γενεύη.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Αυγούστου.

Δείτε επίσης! Eurovision 2024: Το κόστος της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό φέτος

Να σημειώσουμε, πως οι πόλεις που επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό, είχαν προθεσμία ως τα τέλη Ιουνίου προκειμένου να υποβάλλουν ολοκληρωμένες προτάσεις προς αξιολόγηση από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Η αξιολόγηση επικεντρώθηκε στα εξής: η προτεινόμενη εγκατάσταση, οι διασυνδέσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, η βιωσιμότητα, τα διαθέσιμα ξενοδοχειακά καταλύματα, η ασφάλεια και οι έννοιες της διάθεσης των αποβλήτων, οι επενδύσεις, η εμπειρία σε εκδηλώσεις, η υποστήριξη και τα κίνητρα της πόλης στο σύνολό της, καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες.