Celebrity

22 Ιουλίου 2024 19:00

Flashback: Όταν ο Γιώργος Σαμπάνης εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 (Photos - Video)

Διάβασέ μου το...

Flashback: Όταν ο Γιώργος Σαμπάνης εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 (Photos - Video)

-

20 χρόνια έχουν περάσει από το 2004, όταν και οι Ολυμπιακοί αγώνες επέστρεψαν... σπίτι τους! Ο Γιώργος Σαμπάνης, εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού πριν ασχοληθεί με τη μουσική ήταν αθλητής του στίβου και μάλιστα κατακτώντας πολλά μετάλλια!

Πιο συγκεκριμένα ο τραγουδιστής, ως αθλητής έχει κατακτήσει 14 χρυσά πανελλήνια μετάλλια. Είχε μάλιστα επιλεχθεί να κατέβει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο άλμα εις μήκος, όμως λόγω σοβαρού τραυματισμού, δεν τα κατάφερε και τελικά εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης για να παρουσιάσει το χρονικό των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μια πρωτότυπη και συγχρόνως συγκινητική αναδρομή από το 1896 μέχρι το 2004.

Ο 21χρονος τότε Γιώργος Σαμπάνης έκανε το γύρο του Ολυμπιακού Σταδίου κρατώντας μία λευκή σημαία με ένα κλαδί ελιάς, ενώ κάποια στιγμή έπεσε στο έδαφος για να συμβολίσει τη διακοπή των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα έχω να παινευτώ και να δείξω σε video στα παιδιά μου. Για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία», έχει εξομολογηθεί ο Γιώργος Σαμπάνης.

Το FTHIS, συγκέντρωσε φωτογραφίες και βίντεο, τις οποίες σίγουρα αξίζει να δεις!

Ιδού όλο το φωτογραφικό υλικό:

σαμπάνης

σαμπάνης

σαμπάνης

σαμπάνης

σαμπάνης

σαμπανης

σαμπανης

Η στιγμή που ο τραγουδιστής έπεσε στο έδαφος για να συμβολίσει τη διακοπή των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και το βίντεο:

Ο Γιώργος Σαμπάνης εμφανίζεται από το 02:47:44 έως το 02:49:32

Γιώργος Σαμπάνης: Το βίντεο κλιπ με το Εθνόσημο και τα μετάλλιά του

Ο Γιώργος Σαμπάνης, στο βίντεο κλιπ για το τραγούδι "Άγρια Θάλασσα" μας έδειξε τα μετάλλια του αλλά και ντύθηκε στα γαλανόλευκα!

Το γύρισμα είχε πραγματοποιηθεί στο ταρτάν του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ), με τον Γιώργο Σαμπάνη να μας δίνει μια γεύση από την προπόνησή του, τότε.

«Μετά τον πρωταθλητισμό το τραγούδι μου φάνηκε πολύ εύκολο. Ταλαιπωρήθηκα με τον αθλητισμό. Δεν είχα προσωπική ζωή. Έτρεχα πολλά χρόνια, πάνω από 11. Τα χρυσά μετάλλια είναι κάπου στα 14, αλλά είναι πολλά περισσότερα μαζί με ασημένια και χάλκινα. Έτρεχα σε αρκετά αγωνίσματα, γι΄αυτό. Έτρεχα 100 μέτρα, 60 μέτρα σε κλειστό, 200 μέτρα και σκυταλοδρομίες.

Βάζεις έναν στόχο που στιγμιαία μπορεί να εξαφανιστεί. Μου έχει τύχει να χάσω Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τραυματισμό που δεν συνέβη στην προπόνηση, με πάτησε αυτοκίνητο… Από τύχη βρέθηκα στον αθλητισμό. Είχα έναν συμμαθητή στο σχολείο που ήθελε να περάσουμε από τον στίβο να συναντήσει μια κοπέλα. Παίζαμε μαζί μουσική. Χάλασε το λεωφορείο, έπιασε βροχή και πήγαμε με τα πόδια στο γήπεδο. Μπήκα μέσα, η βροχή σταμάτησε, εκείνος βρήκε την κοπέλα και εμένα με συνάντησε ένας προπονητής και μου είπε να αρχίσω να τρέχω… Από εκείνη την παράξενη συγκυρία, ξεκίνησα τον στίβο», έχει πει ο Γιώργος Σαμπάνης στο Νίκο Χατζηνικολάου και το Ενώπιος Ενωπίω.

Δείτε το: 

Photo Credits: AFP FORUM, AP, ZUMA PRESS