Celebrity

09 Ιουλίου 2024 19:40

"Καρφώνει" ο Παύλος Κοντογιαννίδης: "Τωρινή πρωταγωνίστρια, την οποία εγώ πρότεινα και παίξαμε μαζί στο θέατρο, έφτασε σε σημείο…"

Διάβασέ μου το...

"Καρφώνει" ο Παύλος Κοντογιαννίδης: "Τωρινή πρωταγωνίστρια, την οποία εγώ πρότεινα και παίξαμε μαζί στο θέατρο, έφτασε σε σημείο…"

-

Συνέντευξη στην εφημερίδα "On Time" και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου έδωσε ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις απώλειες στη ζωή του και στη σειρά "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;" που πλέον γίνεται ταινία.

Όσα είπε ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Νιώθω ότι είσαι άτακτος σαν χαρακτήρας.

Ακριβώς. Δεν λειτουργώ με τακτικές. Αυτό που λέμε, προβληματικός και προβληματισμένος, είμαι άτακτος σαν χαρακτήρας. Θα σου πω ότι τωρινή πρωταγωνίστρια, την οποία εγώ πρότεινα και παίξαμε μαζί στο θέατρο, έφτασε σε σημείο κάθε μέρα να τηλεφωνεί στο συγγραφέα και να του λέει "δεν μπορώ να παίξω με αυτόν τον άνθρωπο γιατί κάθε μέρα παίζει διαφορετικά". Ναι, αγάπη μου, αυτή είναι η ερμηνεία, κάθε μέρα να παίζεις διαφορετικά. Γιατί, όπως κάθε μέρα, εσύ σαν άτομο είσαι διαφορετικό και αντιδράς ανάλογα με τις συνθήκες της ημέρας, έτσι είναι και ο ρόλος που ερμηνεύεις.

Στη ζωή σου ποια ήταν η πιο δύσκολη απώλεια, που σε πόνεσε πιο πολύ;

Ήταν τρεις δυνατές απώλειες. Η πρώτη ήταν η μάνα μου. Θυμάμαι τότε έπαιζα στο Δελφινάριο και μου τηλεφώνησε ο αδελφός μου ότι η μάνα δεν είναι καλά. Την πρόλαβα τη μανούλα μου. Θυμάμαι είχε δύσπνοια και της λέω "έχω φίλους στη Βέροια, να σου φέρουμε φιάλη οξυγόνου". Με κοίταξε με εκείνο το απλανές βλέμμα του σύμπαντος, που προετοίμαζε το ταξίδι το μεγάλο, και μου απάντησε "αγόρι μου, τι να το κάνω το οξυγόνο; Εγώ τώρα συνομιλώ με τον Αρχάγγελο". Η δεύτερη απώλεια ήταν όταν επισκέφτηκα τον μεγάλο Άκη Πάνου, που τον είχαν φρουρούμενο στο νοσοκομείο και παρακάλεσα τους αστυνομικούς να με αφήσουν να τον δω, γιατί μου ζήτησε να τον επισκεφθώ. Αισθάνθηκα πολύ συγκινημένος από την κουβέντα μας, έπειτα από λίγο πέθανε. Η τρίτη μεγάλη απώλεια ήταν της κουμπάρας μου, της Τζέσυς Παπουτσή. Τους δύο αιφνίδιους θανάτους, του αδελφού μου πέρυσι τον Αύγουστο και της αδελφής μου ένα μήνα μετά, τους αντιμετώπισα πιο ρεαλιστικά. Ίσως γιατί ήταν και η πρώτη φορά που είδα νεκρό, για να εξοικειωθώ με το θάνατο, κι αυτό ήταν με τον αδελφό μου και την αδελφή μου. Τη μητέρα μου δεν μπόρεσα να τη δω νεκρή, δεν ήθελα, δεν το άντεχα.

Γίνεται ταινία η συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;" με άλλο καστ ηθοποιών. Πώς το βλέπεις όλο αυτό;

Πώς να το δω; Εκτός από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, που τότε ήταν μικρός, νομίζω ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουν αφήσει εποχή στους ρόλους που έπαιξαν στη σειρά. Γιατί, δηλαδή, αυτή που θα παίξει το ρόλο που έπαιζε η Ελένη Καστάνη θα είναι καλύτερη; Έχει αφήσει εποχή η Καστάνη σε αυτόν. Ή το ρόλο που έπαιζε η Χρύσα Ρώπα, θα τον παίξει κάποια άλλη καλύτερη; Αυτοί που έπαιξαν σε αυτό το έργο ήταν brandname. Εμένα με ρώτησαν στην τηλεόραση ποιον ηθοποιό θα πρότεινα στο ρόλο το δικό μου και απάντησα "κανέναν, γιατί κανένας δεν μπορεί να παίξει το ρόλο όπως το έκανα εγώ". Πήρε κάποιον άλλον. Να δούμε, να το χαρούμε. Δεν με αφορά καθόλου. Εγώ είμαι ο Κοντογιαννίδης. Παίζω έτσι. Είναι αυτό που λέμε το copyright. Ο άλλος παίζει αλλιώς. Εγώ δεν είμαι μίμος. Εγώ εκφράζομαι, είμαι original. Από τα διακόσια επεισόδια στους Απαράδεκτους έπαιξα σε ένα, τον Τζακ τον… φεύγα. Βρες εσύ έναν άλλον να παίξει τον ίδιο ρόλο. Πώς θα τον παίξει; Έχουν περάσει τόσα χρόνια και μου λένε μέχρι φοιτητές στο Λονδίνο "κάθε Σάββατο κάνουμε πάρτι με τον Τζακ".

*Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP