Exclusive

21 Ιουνίου 2024 21:20

Η Χριστίνα Μηλιού αποκλειστικά στο FTHIS: Η προσωπική ζωή, η συνεργασία με τον Οικονομόπουλο, η απώλεια του πατέρα της & το νέο τραγούδι

Διάβασέ μου το...

Η Χριστίνα Μηλιού αποκλειστικά στο FTHIS: Η προσωπική ζωή, η συνεργασία με τον Οικονομόπουλο, η απώλεια του πατέρα της & το νέο τραγούδι

-

Από τον Μάριο Κωνσταντόπουλο

Το νέο της τραγούδι με τίτλο "Μην με αγαπάς εμένα" κυκλοφόρησε η Χριστίνα Μηλιού, την οποία τη φετινή σεζόν την παρακολουθούμε τηλεοπτικά στην κωμική σειρά του Star "Στα Σύνορα" και μέχρι πρότινος βρισκόταν στο "J2US".

Με αφορμή το νέο της κομμάτι, η Χριστίνα Μηλιού μίλησε για όλους και για όλα αποκλειστικά στο FTHIS.

Μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στην συνεργασία της με τον Νίκο Οικονομόπουλο σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα, αλλά και στην προσωπική της ζωή.

Ακόμη, η Χριστίνα Μηλιού μίλησε για την απώλεια του πατέρα της και τη μητέρα της που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της.

Όσα είπε η Χριστίνα Μηλιού στο FTHIS

Κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι με τίτλο "Μην με αγαπάς εμένα". Πες μας μερικά πράγματα γι’ αυτό…

Η μουσική είναι του Τάσου Λυμπέρη και οι στίχοι είναι της Βίκυς Γεροθώδορου. Το βίντεο κλιπ το έκανε ο Άλεξ Κωνσταντινίδης, ο σκηνοθέτης που συνεργάζομαι χρόνια και είναι πολύ καλός μου φίλος. Το τραγούδι κυκλοφορεί από την Panik Records.

Το βίντεο κλιπ είναι κάπως κινηματογραφικό θα έλεγα…

Ναι! Το κάναμε σαν ταινία. Επειδή έπαιξα σε μια σειρά φέτος, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να το "εκμεταλλευτούμε" και να παίξω έναν ρόλο. Βέβαια επειδή είναι βίντεο κλιπ δεν έχει λόγια ή διαλόγους, αλλά ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Έχουμε συνηθίσει τα βίντεο κλιπ που απλά τραγουδάμε και έχουμε μια ωραία εικόνα και ένα ωραίο τοπίο. Ήθελα κάτι παραπάνω αυτή τη φορά και νομίζω το πετύχαμε.

Όσον αφορά τα τραγούδια που έρχονται στα χέρια σου, με ποιο κριτήριο θα διαλέξεις το καλύτερο; Τι είναι αυτό που θα σου κάνει το "κλικ";

Για μένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο στίχος. Ή να ταυτιστώ εγώ με μια δική μου ιστορία ή με μια ιστορία κάποιου άλλου που γνωρίζω και την έχω νιώσει. Γενικά έχω το θέμα της ταύτισης και θέλω το τραγούδι να λέει κάτι για μένα, για σένα και να απευθύνετε κάπου. Να έχει μια ιστορία και να έχει ένα νόημα.

Τι έχουμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα από εσένα; Θα κάνεις κάποιες εμφανίσεις;

Αρχικά συνεχίζω και ψάχνω τραγούδια για να βρω το επόμενο. Στην προκυμμένη φάση έχουμε τελειώσει από το Fantasia που ήμουν με τον Νίκο Οικονομόπουλο και θα κάνω περιοδεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Σε κάποια live θα είμαι μόνη μου, σε κάποια με τον Θοδωρή Φέρρη και σε κάποια με τον Γιώργο Κακοσαίο. Για τον επόμενο χειμώνα συζητάω κάτι αρκετό καιρό για την Αθήνα και είμαι πολύ κοντά σε μια συμφωνία. Επίσης θα συνεχίσω τις εμφανίσεις μου στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη σεζόν κάθε Πέμπτη σε ένα μαγαζί που αγαπώ πολύ.

Η συνεργασία με τον Νίκο Οικονομόπουλο πώς ήταν;

Άψογη! Ο Νίκος είναι ένας υπέροχος συνάδελφος και άνθρωπος. Τον θαύμαζα αρκετά χρόνια καλλιτεχνικά και χάρηκα πάρα πολύ που συνεργαστήκαμε και πόσο μάλλον τώρα που είναι στην καλύτερή του φάση.

Φέτος όπως είπαμε συμμετέχεις και στη σειρά του Star "Στα Σύνορα". Πώς προέκυψε αυτή η δουλειά;

Αυτό προέκυψε από τον σκηνοθέτη της σειράς, τον Βασίλη Θωμόπουλο. Τον γνωρίζω από τα παιδικά μου χρόνια γιατί είχε συνεργαστεί κάποια στιγμή με τον πατέρα μου που ήταν μαέστρος. Είχα να τον δω πολλά χρόνια και συναντηθήκαμε τυχαία σε μια εκδήλωση και πάνω στην κουβέντα μου είπε να κάνω ένα δοκιμαστικό γιατί θεώρησε ότι το έχω. Πήγα τελικά έκανα δυο δοκιμαστικά, το ένα στάλθηκε στο κανάλι και τελικά με πήραν. Ήταν μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής μου. Έχουμε ολοκληρώσει τα γυρίσματα εδώ και δυο μήνες. Πολλά χρόνια οι φίλοι και οι συνεργάτες μου μού έλεγαν να ασχοληθώ με την υποκριτική και επειδή τραγουδούσα δεν είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία. Η μουσική με είχε κερδίσει και θεώρησα επειδή έχω μεγαλώσει ότι είναι αργά να κάνω ένα τέτοιο βήμα. 

Χριστίνα Μηλιού

Πώς ήταν όλη αυτή η εμπειρία για σένα με τα γυρίσματα; Θα ήθελες μετά από αυτό να ασχοληθείς περισσότερο με την υποκριτική;

Ήταν τέλεια εμπειρία και θα το έκανα ξανά σίγουρα. Ίσως να ήμουν και τυχερή γιατί αυτοί που συνεργάστηκα ήταν όλοι υπέροχοι άνθρωποι. Το θέμα είναι ότι τα τελευταία δυο χρόνια εξαιτίας της δουλειάς με το ζόρι προλαβαίνω να φάω και φέτος που έκανα αυτό με τη σειρά, δοκίμασα τις αντοχές μου. Έπαθα και υπερκόπωση σε κάποια φάση. Δεν ξέρω αν στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να συνδυαστεί αυτό. Αν προκύψει κάτι και δω ότι χρονικά βγαίνει, ίσως να το ξαναέκανα. Αλλιώς νομίζω ότι πρέπει να το αφήσω αυτή τη στιγμή γιατί έχει προτεραιότητα το τραγούδι.

Παράλληλα με τη σειρά και τις εμφανίσεις σου, συμμετείχες και στο "Just the two of us" με την Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου. Πώς πέρασες εκεί;

Πέρασα πάρα πολύ ωραία, είχα συζητήσει και άλλες χρονιές να πάω και δεν έτυχε. Οπότε, χάρηκα πάρα πολύ που προέκυψε φέτος και ήμουν με την Ναυσικά που γνωριζόμαστε χρόνια, οπότε υπήρχε αυτή η οικειότητα.

Άρα με τη Ναυσικά ήταν καλή η συνεργασία, αφού γνωριζόσασταν από πριν…

Εννοείται! Αν και δυστυχώς δεν της προσέφερα τον χρόνο που θα ήθελα επειδή είχα τα γυρίσματα και τις εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσα να τη βοηθήσω παραπάνω ως coach. Με στεναχώρησε που ήθελα να της προσφέρω παραπάνω χρόνο και δεν τον είχα γιατί το ήθελε πολύ η ίδια.

Χριστίνα Μηλιού

Όταν είπες το "ναι" στο show, υπήρχε το άγχος για την κριτική που μπορεί να δεχόσουν από τη συμμετοχή σου σε κάτι τέτοιο; Μιλάω για το κομμάτι της δημοσιότητας, καθώς το παρακολουθεί αρκετός κόσμος…

Σίγουρα! Η τηλεόραση είναι το μεγαλύτερο Μέσο. Δεν με φόβισε να σου πω την αλήθεια. Ίσως να μην με φόβισε γιατί εγώ αυτή τη δουλειά την κάνω πόσα χρόνια. Ένα κορίτσι που ξεκίναγε τώρα, μπορεί να του ήταν πιο δύσκολο.

Είσαι ένα πρόσωπο που στα πρώτα του βήματα πήγε σε ένα μουσικό talent show, το "The Voice". Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο;

Θυμάμαι το μεγάλος άγχος που είχα. Πήγα σαν γατί και δεν ήξερα που πάω, τι κάνω και πως θα τραγουδήσω. Δεν μπορούσα να τραγουδήσω από το άγχος μου.

Από μικρή ήθελες να ακολουθήσεις τον δρόμο της μουσικής; Είσαι και από μια μουσική οικογένεια…

Ο μπαμπάς μου ήταν μαέστρος και η μαμά του τραγουδίστρια. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική, μουσικά όργανα και καλλιτέχνες της τότε εποχής να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι επειδή συνεργάζονταν με τον μπαμπά μου. Οι γονείς μου με έπαιρναν μαζί τους και έβλεπα τα backstage και τον Φωκά Ευαγγελινό να κάνει τις χορογραφίες στα τεράστια σχήματα. Είχα δει πολλά.

Χριστίνα Μηλιού

Ποια πρόσωπα θυμάσαι που ερχόντουσαν στο σπίτι λόγω του μπαμπά;

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Θέμη Αδαμαντίδη που ερχόταν συχνά, τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, τον Λευτέρη Πανταζή, τον Τόλη Βοσκόπουλο, μέχρι και η Ελένη Μενεγάκη είχε έρθει στο σπίτι μας στα πολύ πρώτα της βήματα.

Όταν ξεκίνησες σε αυτόν τον χώρο, είχες μια αγωνία μην συγκριθείς με την επίσης τραγουδίστρια μητέρα σου;

Αυτό εμένα δεν μου πέρασε από το μυαλό. Η μητέρα μου αν και έκανε χρόνια αυτή τη δουλειά, δεν έγινε τόσο αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό και δεν είχα αυτή τη σύγκριση να την αντιμετωπίσω. Είχα μέσα μου όμως το "μικρόβιο" ότι και ο μπαμπάς μου και η μαμά μου ήταν δυο εξαίρετοι καλλιτέχνες και σεβαστοί στο χώρο. Ειδικά επειδή ο μπαμπάς μου έχει πεθάνει, ήθελα να τιμώ την μνήμη του και να κάνω περήφανη τη μητέρα μου που είναι εδώ και μου στεκόταν στο πλευρό μου και με στήριζε να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Ήθελα να με βλέπει και να χαίρεται.

Η μαμά τι σου λέει τώρα όταν βλέπει όλα αυτά που κάνεις;

Έχει τρελαθεί. Με στήριζε πάντα και τώρα που μεγάλωσα και έχω βελτιωθεί σε πολλά πράγματα με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει "ρε κορίτσι μου τι φωνάρα έχεις". Με θαυμάζει και είναι πολύ συγκινητικό.

Χριστίνα Μηλιού

Από τον μπαμπά τι σου λείπει περισσότερο;

Τα πάντα. Τον έχασα σε τρυφερή ηλικία, ήμουν 14 χρονών, πάνω που πήγα να αναπτύξω τη σχέση μαζί του και άρχισαν οι συζητήσεις οι πιο ουσιαστικές. Πρόλαβε όμως να μου πει αρκετά. Ένα κορίτσι τον χρειάζεται τον μπαμπά της, νιώθει αυτό το αόρατο πέπλο προστασίας, ακόμα και αν δεν κάνει κάτι πρακτικά. Ξέρεις ότι είναι ο μπαμπάς από πίσω και δεν μιλάω για τους οικονομικούς παράγοντες, αλλά για την αίσθηση της ασφάλειας. Είναι αυτό που ψάχνουμε οι γυναίκες και στις σχέσεις μας. Μου λείπει στη δουλειά, δεν με είδε ποτέ να τραγουδάω. Πολλά σκέφτομαι κατά καιρούς. Ακόμα και τώρα που έχουν περάσει 20 χρόνια. Ήταν αυστηρός κριτής και θα ήθελα να με κρίνει.

Ψάχνεις εσύ στις σχέσεις σου αυτή την προστασία που λες;

Φυσικά και ψάχνω αυτή την ασφάλεια. Αν δεν νιώθεις ασφάλεια και εμπιστοσύνη στη σχέση σου, δεν νομίζω ότι υπάρχει σχέση.

Τραγούδια του πατέρα σου θα ήθελες να ερμηνεύσεις;

Δεν τα έχω πει σε επίσημη κυκλοφορία, αλλά τα τραγουδάω στα προγράμματά μου. Θα σου πω όμως κάτι που δεν έχω πει σε κανέναν άλλον. Έχω ένα κουτί με κασέτες του, σαν κειμήλιο, με διάφορα τραγούδια που έγραφε, τα οποία είναι ακυκλοφόρητα και δεν δόθηκαν ποτέ σε κανέναν καλλιτέχνη. Έχω σκοπό όταν θα έχω ένα χρονικό διάστημα με καθαρό μυαλό, θα ήθελα με κάποιους συνεργάτες μου να τα δούμε και ίσως να κυκλοφορήσω κάποια τραγούδια. Θέλω να το κάνω προς τιμήν του.

Χριστίνα Μηλιού

Έμαθα ότι θα έλεγες και ένα τραγούδι του πατέρα σου στο "Just the two of us", αλλά ήταν την βραδιά που άλλαξαν τα ζευγάρι και δεν συνέβη ποτέ αυτό…

Μην μου το θυμίζεις αυτό γιατί έκλαιγα δύο ώρες στα παρασκήνια. Στη δουλειά εγώ δεν κλαίω, είμαι αρκετά σκληρή πλέον, αλλά τώρα “κόπηκα” στα δυο. Ο Φωκάς Ευαγγελινός μας είχε φτιάξει ένα πολύ ωραίο σκηνικό που στην εισαγωγή θα χόρευα ένα ζεϊμπέκικο αφιερωμένο στον μπαμπά μου και το περίμενα πως και πως.

Με όλα αυτά που έκανες φέτος βρήκες χρόνο για την Χριστίνα;

Δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος. Ακόμα και η γυμναστική που είναι βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μου, πέρασαν 2-3 μήνες που δεν μπόρεσα να πάω ούτε για μια ώρα στην προπόνηση. Γενικότερα όμως είμαι ένας άνθρωπος που κάθε εβδομάδα πάει σε ένα συγκεκριμένο ταβερνάκι με τους φίλους του και πίνουμε το κρασάκι μας. Προσπαθώ για όλα, αν και δεν μου βγαίνει κάθε εβδομάδα.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Γενικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από αυτό και το θέλω στη ζωή μου, αλλά δυστυχώς δεν το έχω.

Χριστίνα Μηλιού

Άρα καταλαβαίνω ότι είσαι ελεύθερη…

Πιο ελεύθερη "πεθαίνεις" (Γέλια).

Είναι δύσκολο να συνδυαστεί μια σχέση με το τόσο φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα;

Δεν θεωρώ τίποτα δύσκολο. Θεωρώ ότι όλα είναι στο μυαλό και όλα είναι πολύ απλά στις ζωές μας σε όλα τα κομμάτια. Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι τα κάνουμε δύσκολα και είναι πολύ στενάχωρο. Εάν είσαι ένας άνθρωπος ειλικρινής και με σεβασμό, είναι απλά τα πράγματα. Σέβεται ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Αν εγώ δεν σε σέβομαι, δεν μπορώ να απαιτήσω σεβασμό. Ακόμα και σε ένα δύσκολο πρόγραμμα, που μπορεί όλη μέρα να μην δω τον σύντροφό μου σε περίπτωση που υπήρχε σχέση, το βράδυ όμως θα μπορούσαμε να βρούμε τον τρόπο. Δεν θα κρίνει μια φορτωμένη περίοδο της ζωής σου, λόγω δουλειάς, μια ολόκληρη σχέση.

Χριστίνα Μηλιού

Φιλίες από τον χώρο έχεις;

Φυσικά και έχω! Με την Έλλη Κοκκίνου, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Νίνο είμαστε φίλοι και γνωριζόμαστε χρόνια. Τους αγαπώ και με έχουν στηρίξει. Έχω και άλλες φίλες από τον χώρο και έχω γνωρίσει πολύ ωραίους ανθρώπους.

VIDEO