Celebrity

20 Ιουνίου 2024 17:50

Ο Slimane εξομολογείται: "Την παραμονή του τελικού της Eurovision έχασα εντελώς τη φωνή μου"

Διάβασέ μου το...

Ο Slimane εξομολογείται: "Την παραμονή του τελικού της Eurovision έχασα εντελώς τη φωνή μου"

-

Μια αποκλειστική συνέντευξή παραχώρησε στο "Gala" του Πρώτου Θέματος και τον Κώστα Μπουρούση ο Slimane, ο οποίος τον τελευταίο καιρό απολαμβάνει τις διακοπές του στη Μύκονο.

Ο Γάλλος τραγουδιστής τον οποίο γνωρίσαμε ευρέως μέσω της Eurovision και της συγκινητικής ερμηνείας του τραγουδιού "Mon Amour" αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως μια μέρα πριν τον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού έχασε εντελώς τη φωνή του.

Στον πρόσφατο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision επέλεξες μια μάλλον αφαιρετική σκηνική εμφάνιση - προσωπικά τη βρήκα θαυμάσια. Εκ των υστέρων πιστεύεις ότι θα έπρεπε να δοκιμάσεις κάτι πιο πομπώδες ή φαντασμαγορικό;

Καταρχάς σε ευχαριστώ. Η επιλογή της μίνιμαλ παρουσίασης του τραγουδιού ήταν συνειδητή. Ηθελα να οδηγήσω το κοινό να εστιάσει στο συναίσθημα και το μήνυμα που εκπέμπει. Ομολογώ πως ήταν μια πρόκληση, αλλά τελικά είμαι πολύ περήφανος που ακολούθησα αυτόν τον δρόμο. Ξέρεις, καμιά φορά η δύναμη της απλότητας είναι εκείνη που πρέπει να επιστρατεύσεις για να στείλεις ένα μήνυμα αγάπης στον κόσμο.

Είναι γνωστό ότι το «Mon Amour» είναι εν πολλοίς ένα αυτοβιογραφικό τραγούδι. Αλήθεια, κάτω από ποιες συνθήκες γράφτηκε;

Σωστά, είναι ένα απόλυτα αυτοβιογραφικό τραγούδι. Θυμάμαι ότι βρισκόμουν στη Γενεύη, ήμασταν δύο ώρες πριν από μια συναυλία και ήμουν συντετριμμένος συναισθηματικά. Ξεκίνησα να γράφω τους στίχους και τη μουσική σαν μια ερωτική επιστολή. Τελικά, φαίνεται πως αυτή η πολύ προσωπική ιστορία μου μπόρεσε να ταυτιστεί με μια ιστορία που καθένας έχει να αφηγηθεί. Αυτή είναι τελικά και η μαγεία των λέξεων, της μελωδίας, των συναισθημάτων.

Τι είχες στο μυαλό σου όταν ερμήνευες στον τελικό της Eurovision; Κάποιο πρόσωπο; Κάποια ανάμνηση;

Πρέπει να σου πω ότι την παραμονή του τελικού έχασα εντελώς τη φωνή μου. Οπως καταλαβαίνεις, ήταν κάτι που με βύθισε στην αβεβαιότητα, με έκανε εξαιρετικά εύθραυστο. Νομίζω, όμως, ότι τελικά με βοήθησε να συνδεθώ με το κυρίαρχο, δηλαδή με το μήνυμα του τραγουδιού. Εκείνο που είχα να πω έγινε αμέσως πολύ πιο σημαντικό από τον τρόπο που έπρεπε να το πω.

Πότε συνειδητοποίησες το χάρισμά σου; Θυμάσαι την πρώτη φορά που τραγούδησες μπροστά σε κοινό;

Φυσικά. Ημουν 13 ετών. Οι γονείς μου παρακολουθούσαν στην τηλεόραση μια εκπομπή με παιδιά που τραγουδούσαν. Αλήθεια, δεν ξέρω τι συνέβη εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου. Απλώς μπήκα μπροστά απ’ την τηλεόραση και άρχισα να ουρλιάζω στους γονείς μου: «Μπορώ κι εγώ να τραγουδήσω! Ακούστε με!». Κι έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη, έδωσα το πρώτο μου live με κοινό την οικογένειά μου.

Μια και μέσω της Eurovision έγινες ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, τι ξέρεις για τη χώρα μας; Εχεις έρθει ποτέ στα μέρη μας;

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Μύκονο και είναι υπέροχα. Λατρεύω την Ελλάδα. Η φυσική ομορφιά, η ιστορία και η κουλτούρα σας μού ασκούσαν πάντα ακαταμάχητη γοητεία. Και το φαγητό βέβαια. Σίγουρα θα επιστρέψω σύντομα. Για διακοπές και βέβαια για τις δύο συναυλίες μου στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: afpforum

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ