Media

06 Ιουνίου 2024 17:10

To EURO 2024 στην ΕΡΤ - Οι θρύλοι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 στον σχολιασμό των αγώνων

Διάβασέ μου το...

To EURO 2024 στην ΕΡΤ - Οι θρύλοι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 στον σχολιασμό των αγώνων

-

Λίγο πριν από το πρώτο σφύριγμα του EURO 2024, που θα μεταδώσει η ΕΡΤ, οι Legends της θρυλικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 και οι αθλητικοί δημοσιογράφοι της δημόσιας Τηλεόρασης έκαναν την πρώτη σέντρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, σ’ έναν ξεχωριστό χώρο, στο κέντρο της Αθήνας.

«Η ΕΡΤ, με τη δύναμη της δημόσιας τηλεόρασης, έχει δεσμευτεί να προσφέρει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και να διατηρεί ζωντανό το αθλητικό ιδεώδες. Με το EURO 2024, την εκπομπή "Euro Nights", τους Legends και το επιτελείο έμπειρων επαγγελματιών της ΕΡΤ προσδοκούμε να συνεισφέρουμε στη χαρά και την ενότητα που προσφέρει το ποδόσφαιρο και να ζήσουμε καλοκαιρινές βραδιές με υπέροχο θέαμα» ανέφερε μεταξύ άλλων, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, στο καλωσόρισμά της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι Γιούρκας Σεϊταρίδης, Ντέμης Νικολαΐδης και Άγγελος Χαριστέας μίλησαν με δημοσιογράφους, θυμήθηκαν ιστορίες από τον θρίαμβο του 2004, φωτογραφήθηκαν και έκαναν προβλέψεις για τις μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, που οι λάτρεις της μπάλας θα παρακολουθήσουν από τα κανάλια της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ3 (από την έναρξη την Παρασκευή 14 Ιουνίου έως τον τελικό την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024).

Μαζί τους βρέθηκε και η ισχυρή ομάδα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ με μεγάλη εμπειρία στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις Γιώργος Χαϊκάλης, Βασίλης Μπακόπουλος, Ιωσήφ Νικολάου, Γιώργος Τραπεζανίδης, Τάσος Κολλίντζας και Πάνος Μπλέτσος, οι οποίοι μαζί με τους Legends θα μεταδώσουν και θα σχολιάσουν τις 51 ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του EURO 2024 από τα γήπεδα της Γερμανίας.

Και όλα αυτά με τη συνδρομή του τεχνικού προσωπικού της ΕΡΤ, που θα εξασφαλίσει την άψογη και απρόσκοπτη μετάδοση των αγώνων με βάση τις υψηλές προδιαγραφές που έχει θέσει η UEFA.

Το "παρών" έδωσε και ο κεντρικός παρουσιαστής της αθλητικής εκπομπής "Euro Nights" Πάνος Βόγλης, ο οποίος μαζί με τους Γιούρκα Σεϊταρίδη και Τάκη Φύσσα, από το στούντιο της ΕΡΤ1, καθώς και τους Ντέμη Νικολαΐδη και Άγγελο Χαριστέα, με απευθείας συνδέσεις από τη Γερμανία, θα μας μεταφέρουν στο κλίμα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

EURO 2024 - ΕΡΤ

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη με τους Ντέμη Νικολαΐδη, Γιούρκα Σεϊταρίδη και Άγγελο Χαριστέα

EURO 2024 - ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας με τους Γιούρκα Σεϊταρίδη, Ντέμη Νικολαΐδη και Άγγελο Χαριστέα

EURO 2024 - ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας με τους Γιούρκα Σεϊταρίδη, Ντέμη Νικολαΐδη και Άγγελο Χαριστέα

Όσα είπαν ο Άγγελος Χαριστέας και ο Ντέμης Νικολαΐδης

Το FTHIS βρέθηκε στην εκδήλωση με τους legends του EURO 2024 και συνομίλησε με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Άγγελο Χαριστέα, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για την ποδοσφαιρική διοργάνωση.

«Οι προκλήσεις είναι το καλύτερό μου. Από τότε που σταμάτησα το ποδόσφαιρο έχω ασχοληθεί με πολλά νέα πράγματα. Αυτή λοιπόν η πρόκληση, 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro να αναλαμβάνω τον ρόλο του σχολιαστή του, είναι μια νέα πρόκληση που την αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με την ΕΡΤ, αλλά και για τη συνεργασία μου με τα παιδιά εκτός γηπέδου πλέον. Σκοπός μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να γουστάρει ακόμα περισσότερο αυτό που θα βλέπει ακούγοντας τα σχόλιά μας και τις αναλύσεις μας», είπε ο Άγγελος Χαριστέας.

«Οι δικές μας αναμνήσεις από το 2004 νομίζω θα ξυπνήσουν πιο έντονα, όταν θα πλησιάσει η 4η Ιουλίου, η μέρα που σηκώσαμε το κύπελλο. Εγώ πάντως, όσο πλησιάζει εκείνη η μέρα σκέφτομαι τον Άγγελο, που έβαλε το νικητήριο γκολ» ανέφερε από την πλευρά του ο Ντέμης Νικολαΐδης, με τον Άγγελο Χαριστέα να προσθέτει: «Εγώ πάλι, αυτό που σκέφτομαι, είναι ότι παρότι έχουν περάσει 20 χρόνια, η κατάκτηση του Euro είναι κάτι που έχει μείνει χαραγμένο όχι μόνο στο δικό μας μυαλό, αλλά και στου κόσμου. Πολύς κόσμος που μας συναντά έξω μας μιλά γι’ αυτό».

«Προσωπικά είναι κάτι που το κάνω τα τελευταία χρόνια, αλλά δε το βλέπω σαν δουλειά, το βλέπω σαν χόμπι. Είναι ακριβώς το ίδιο με την περίοδο που έπαιζα ποδόσφαιρο, δεν το έβλεπα σαν δουλειά, αλλά σαν χόμπι, έκανα αυτό που μου άρεσε και αγαπούσα, με τον απαραίτητο πάντα επαγγελματισμό. Νομίζω έχω σταθεί τυχερός σε αυτό το κομμάτι»,  είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης για τον ρόλο του σχολιαστή. 

«Η κατάκτηση του Euro για μένα ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου. Είχα αποφασίσει πριν το Euro ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο και το ότι αυτό έγινε με την κατάκτηση του κυπέλλου, είναι τρομερό», είπε ακόμα κατά τη διάρκεια της κουβέντας ο Ντέμης Νικολαϊδης και πρόσθεσε για τη σύγκριση που γίνεται με τους νεότερους παίκτες της Εθνικής ομάδας: «Είναι λίγο άδικο να συγκρίνονται οι επόμενες γενιές με εμάς. Είναι ωραίο να θυμόμαστε αλλά είναι άδικο να γίνονται συγκρίσεις. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν μια φορά στα δεν ξέρω πόσα χρόνια»

Μάλιστα, ο Άγγελος Χαριστέας για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είπε: «Μου άρεσε το φετινό πρωτάθλημα, είχε ανατροπές μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο, αυτό που παρατηρώ όσο περνούν τα χρόνια είναι ότι οι ελληνικές ομάδες απαρτίζονται στην πλειοψηφία τους από ξένους ποδοσφαιριστές».

Ο Ντέμης Νικολαϊδης είπε από τη δική του πλευρά:«Ξεχνάμε όμως ότι στη δική μας περίπτωση, οι 17 από τους 23 παίζαμε ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Σαφώς και είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν Έλληνες παίκτες, αλλά όταν ένας παίκτης παίζει στο εξωτερικό έχει αποκομίσει και μια άλλη εμπειρία. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει αναμφίβολα ανέβει πάρα πολύ. Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, τόσο πιο ανταγωνιστικές θα είναι και οι ελληνικές ομάδες στο εξωτερικό».

Να σημειωθεί, πως και οι δύο τόνισαν πως όλα αυτά τα χρόνια έχουν κρατήσει όλοι οι παίκτες επαφή μεταξύ τους.

VIDEO