Celebrity

05 Ιουνίου 2024 20:41

Βασιλιάς Κάρολος: Η συγκίνησή του στη νέα του δημόσια εμφάνιση

Διάβασέ μου το...

Βασιλιάς Κάρολος: Η συγκίνησή του στη νέα του δημόσια εμφάνιση

-

Στα καθήκοντά του έχει επιστέψει ο βασιλιάς Κάρολος λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση πως πάσχει ο καρκίνο.

Μάλιστα σήμερα, ο ίδιος βρέθηκε στους εορτασμούς της 80ής επετείου από την απόβαση της Νορμανδίας, στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας.

Ο Κάρολος συνοδευόταν από την σύζυγό του, Καμίλα και τον γιο του Ούλιαμ και κατά τη διάρκεια των εορτασμών δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του, καθώς ένας βετεράνος της D-Day (η επέτειος απόβασης) διηγήθηκε πως έχασε έναν φίλο του στις παραλίες της Νορμανδίας πριν από 80 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βρετανός μονάρχης μίλησε στο πλήθος που βρέθηκε στο Πόρτσμουθ και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι ιστορίες θάρρους, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης που ακούσαμε σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας δεν μπορούν παρά να μας συγκινήσουν, να μας εμπνεύσουν και να μας υπενθυμίσουν τι οφείλουμε σε αυτή τη μεγάλη γενιά του πολέμου.

Είναι προνόμιό μας να ακούμε αυτή τη μαρτυρία, αλλά ο ρόλος μας δεν είναι καθαρά παθητικός. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι εμείς και οι μελλοντικές γενιές δεν θα ξεχάσουμε την υπηρεσία και τη θυσία τους για την αντικατάσταση της τυραννίας με την ελευθερία».

Κάρολος

Κάρολος

Κάρολος

Κάρολος

Κάρολος

Photo Credits: AP