Υγεία

Χθες21:06 Τελευταία ενημέρωση : Χθες21:27

Φλώρινα - Γαλεντέρης: Το μονοξείδιο του άνθρακα αντικαθιστά το οξυγόνο στο αίμα με την πρώτη εισπνοή (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πόσο επικίνδυνο είναι το μονοξείδιο του άνθρακα για το οργανισμό του ανθρώπου . Τι εξηγεί στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Γαλεντέρης. Τι βλάβες δημιουργούνται στον εγκέφαλο

Φλώρινα - Γαλεντέρης: Το μονοξείδιο του άνθρακα αντικαθιστά το οξυγόνο στο αίμα με την πρώτη εισπνοή (βίντεο)
-

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό με τις λιποθυμίες από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο στη Φλώρινα, εξηγώντας γιατί είναι επικίνδυνο το μονοξείδιο του άνθρακα.

«Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι άχρωμο και άοσμο και έτσι ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί την παρουσία του στο χώρο, παρ'όλα αυτά έχει μία φοβερή συγγένεια με το αίμα μας, δηλαδή διώχνει το οξυγόνο 200 φορές έλκεται παραπάνω από ότι το οξυγόνο » εξήγησε αρχικά ο κ. Γαλεντέρης για τα όσα έγιναν στη Φλώρινα.

«Άμέσως μόλις το εισπνεύσει το άτομο αρχίζουν τα συμπτώματα και είναι άμεσες οι συνέπειες στα όργανα, όπως η καρδιά και ο εγκέφαλος» πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

 «Ο χρόνος αντίδρασης είναι λίγος, από τις πρώτες εισπνοές ξεκινάνε οι βλάβες» ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης, συνιστώντας προσοχή τόσο στους πολίτες όσο και στους ιδιοκτήτες ανάλογων μονάδων.

«Είναι άοσμο, νεκρώνονται τα κύτταρα και οι άνθρωποι, συνήθως, πεθαίνουν στον ύπνο τους. Έτσι αν δεν υπάρχει κάποια εμφανής διαρροή δεν γίνεται αντιληπτό, παρά μόνο μετά στην νεκροτομή. Στην περίπτωση της Φλώρινας οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν ότι κάτι συνέβαινε λάθος και αντέδρασαν σωστά και ανοίξαν τα παράθυρα» κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.

Ενώ σχετικά με την πορεία της υγείας του 48χρονου που νοσηλεύεται ανέφερε πως έχει υποστεί βλάβες που ίσως να μην είναι αναστρέψιμες.

Χωρίς άδεια το ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια ενώ λίγες ημέρες πριν το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και τη σχετική απόφαση υπέγραψε η ίδια η προϊσταμένη, σύμφωνα με το Kozanimedia.gr.

Ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας, όπως τόνισε στο ίδιο μέσο ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου.

Στη ΜΕΘ ένας 48χρονος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα για τον άτυχο άνδρα που δίνει μάχη για την ζωή του, ενώ εννέα άτομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο απο το Νοσοκομείο της Φλώρινας και υπό παρακολούθηση θα παραμείνουν σήμερα 4 άτομα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Αρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.



Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Σύλληψη άνδρα για βιασμό ανήλικης μετά από καταγγελία

28η Οκτωβρίου: Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Βουλιαγμένη: Μαθητές κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ