Κόσμος

25 Οκτωβρίου 2024 14:41 Τελευταία ενημέρωση : 25 Οκτωβρίου 2024 20:23

Ερντογάν: Μήνυμα κατά των τρομοκρατών και “παράθυρο” διαλόγου με το PKK

Διάβασέ μου το...

Στον ύψιστο συναγερμό βρίσκεται η Τουρκία μετά το χτύπημα στην «καρδιά» της αμυντικής βιομηχανίας της. Τα μηνύματα Ερντογάν και ΡΚΚ.

Ερντογάν: Μήνυμα κατά των τρομοκρατών και “παράθυρο” διαλόγου με το PKK
-

Δεν θα επιτραπεί ποτέ η εγκαθίδρυση μιας «τρομοκρατίας» πέρα ??από τα σύνορα, ανακοινώθηκε έπειτα από την έκτακτη σύνοδο ασφαλείας που συγκάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μόλις επέστρεψε από το Καζάν της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, στη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και οι απεγνωσμένες προσπάθειες για μια Τουρκία χωρίς τρομοκρατία θα συνεχιστούν. Στη δήλωσή του σχετικά με την επίθεση, ο αντιπρόεδρος Cevdet Y?lmaz είπε: «Θα συνεχίσουμε την εθνική μας ενότητα και αλληλεγγύη πολύ πιο έντονα. Τους ενοχλεί η ενίσχυση της αμυντικής μας βιομηχανίας στο δρόμο προς τον στόχο μιας πλήρως ανεξάρτητης Τουρκίας».

Στη σύνοδο για την ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκαν η τρομοκρατική επίθεση κατά της TAI και τα βήματα που έγιναν και πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στην ευρεία σύσκεψη, συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Μετίν Γκιουράκ, ο Αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ιμπραχίμ Καλίν, ο Διευθυντής Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν, ο επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας Χαλούκ Γκιοργκιούν, ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς και ο εκπρόσωπος του Κόμματος AKΡ ΟμέρΤσελίκ.

Πιθανές οι συνομιλίες ΡΚΚ – τουρκικής κυβέρνησης

Tο ΡΚΚ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι θα ακολουθήσει τον φυλακισμένο ηγέτη του, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σε ό,τι αφορά πιθανές συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το ΡΚΚ ανέφερε ότι διερευνά την πρόσφατη επίθεση στην Άγκυρα και θα αναλάβει την ευθύνη, εάν αποδειχθεί πως την πραγματοποίησε η στρατιωτική του πτέρυγα. Ωστόσο, το ΡΚΚ υπογράμμισε ότι η επίθεση δεν έχει καμία σχέση με το κάλεσμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη του ακροδεξιού MHP, για την επίλυση του Κουρδικού.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου

Ακσάμ: «Η τρομοκράτης του (φιλοκουρδικού κόμματος) HDP ήταν πρόεδρος»

«Η Μίνε Σεβζίν Αλτσιτσεκ μέλος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ήταν συμπρόεδρος στην επαρχία Χακάρι το 2015. Ο άντρας Αλί Ορέκ ήταν μέλος του ΡΚΚ με τον κωδικό ‘Ρόζερ’ και είχε λάβει ειδική εκπαίδευση».

Γενί Σαφάκ: «Ήθελε πάντα να εργάζεται στην ΤΑΙ», αναφέρεται στην 37χρονη Ζαχιντέ Γκιουτζλού Εκιτζι.

Τουρκίγε: «Δεν πτοούμαστε» -Η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία

Καράρ: «Το Ιμαρλι είπε ‘ναι’».

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Καταδικάστηκε για αποπλάνηση της ανήλικης ανιψιάς του

Νεκρά βρέφη – Αμαλιάδα: Έκτο μωρό μπαίνει στο “κάδρο” της έρευνας

Πήλιο: Ψαράς “έπιασε” στα δίχτυα του δύτη χωρίς τις αισθήσεις του και τον ξαναέριξε στην θάλασσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ