Κόσμος

Σήμερα08:22 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα09:25

Φετουλάχ Γκιουλέν: Πέθανε ο εξόριστος εχθρός του Ερντογάν

Διάβασέ μου το...

Πηγές προσκείμενες στον Γκιουλέν ανακοίνωσαν τον θάνατο του εξόριστου στις ΗΠΑ επικεφαλής της FETO.

Φετουλάχ Γκιουλέν: Πέθανε ο εξόριστος εχθρός του Ερντογάν
-

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο εξόριστος εχθρός του Ερντογάν στις ΗΠΑ. Οπως ανακοινώθηκε απο το περιβάλλον του επικεφαλής της οργάνωσης FETO, που έχει χαρακτηριστεί ως "τρομοκρατική" από την τουρκική κυβέρνηση, ο Γκιουλέν πέθανε στο νοσοκομείο.

O αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, είχε κατηγορηθεί για την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016. Τον θάνατό του ανακοίνωσαν τα γκιουλενικά ΜΜΕ τα οποία στην Τουρκία αποκαλούνται μέσα ενημέρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο ανιψιός του Γκιουλέν, Ebuseleme Gulen, μοιράστηκε τα εξής στον λογαριασμό του X: «Ο Fethullah Gulen περπάτησε στους ορίζοντες της ψυχής του».

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον τίτλο «Το τελευταίο κράτος του Φετουλάχ Γκιουλέν». Ο Γκιουλέν εθεάθη τελευταία φορά να μεταφέρεται σε άλλο μέρος από τη φάρμα όπου διέμενε στην αμερικανική πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, γεννημένος στις 27 Απριλίου 1941 στο Ερζερούμ Πασινλέρ, ήταν ιεροκήρυκας και ιμάμης. Κατηγορήθηκε για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου μέσω του κινήματος που είχε ιδρύσει με το όνομα της κοινότητας, με στόχο να αναθρέψει μια «χρυσή γενιά».

Στις 21 Μαρτίου 1999 ο Γκιουλέν αναφέροντας τα προβλήματα υγείας του ως αιτία είχε αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ και έκτοτε ζούζε ως παράνομος φυγάς στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Ειδήσεις σήμερα:

 Ο κυκλώνας Όσκαρ έφτασε στην Κούβα (βίντεο)

Αντιγριπικό εμβόλιο: Πότε πρέπει να το κάνουμε για προστασία όλο τον χειμώνα

Λίβανος: Ισραηλινός βομβαρδισμός κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ