Κοινωνία

08 Οκτωβρίου 2024 12:55

Θανάτωση ζώων - Βόλος: Προφυλακίστηκε ο 31χρονος

Διάβασέ μου το...

Ο άνδρας "έσφαζε" αδέσποτα ζωάκια σε κεντρικά σημεία της πόλης. Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Θανάτωση ζώων - Βόλος: Προφυλακίστηκε ο 31χρονος
-


Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο 31χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε γατάκια και άλλα αδέσποτα ζώα στον Βόλο. Έξω από τα δικαστήρια τον περίμεναν για διαμαρτυρία φιλοζωϊκές οργανώσεις και φιλόζωοι. Ο 31χρονος απολογήθηκε κανονικά. Αμέσως μετά την απολογία του οδηγήθηκε στις φυλακές. Στον ανακριτή κατέθεσαν και οι γονείς του.

«Εμείς ζητήσαμε να αντιμετωπιστεί ως ασθενής και όχι ως κατηγορούμενος με την έννοια ποι αντιλαμβάνεστε όλοι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η φυλακή δεν θα τον βοηθήσει. Μας είπαν να καταθέσουμε αίτημα μεταγωγής στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού» δήλωσε ο δικηγόρος του, σύμφωνα με το taxydromos.gr

Για τα περιστατικά που έγιναν μετά από βαριά χρήση ναρκωτικών, ο ίδιος θεωρεί ότι όλα έγιναν με αυτόματο τρόπο σε ένα «ονειρικό περιβάλλον», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια τον περίμεναν φιλόζωοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. «Εμείς δίνουμε τη ζωή μας για τα ζωντανά, πώς μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι ένας ανθρωπος;», αναφέρει μία γυναίκα.

Η δράση του 31χρονου

Ο δράστης είχε επιτεθεί με αιχμηρό αντικείμενο σε έναν σκύλο στη συμβολή των οδών Σπυρίδη και Καραολή, προκαλώντας το θάνατό του, ενώ τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, σε σχετικά πολυσύχναστη περιοχή, βρέθηκε μαχαιρωμένη μια γάτα.

Για το φόνο του γατιού υπάρχουν καταγεγραμμένες οι κινήσεις του δράστη σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας, το οποίο κατέχει η αστυνομία.

Ο δράστης φαίνεται στο βίντεο να φορά κουκούλα και να στήνει ενέδρα στο γατάκι στην οδό Αγίου Νικολάου. Το πλησιάζει, το ταΐζει για να το ηρεμήσει και έπειτα με αιχμηρό αντικείμενο το τραυματίζει θανάσιμα. Εκείνο τρέχει σοκαρισμένο για να σωθεί, όμως τελικά κατέληξε.

Ο άνδρας συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (2/10) με την κατηγορία ότι είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες των αδέσποτων ζώων στο Βόλο.


Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων: “5χρονα έσπασαν τα δόντια 4χρονου και το σχολείο έλεγε ότι σκόνταψε!” (εικόνες)

Εργατικό δυστύχημα - Λάρισα: Θρήνος για την 25χρονη που ξεψύχησε μπροστά στον άντρα της

Δολοφονία στην Κυψέλη: Η στιγμή του μαχαιρώματος (βίντεο ντοκουμέντο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ