Τεχνολογία

07 Οκτωβρίου 2024 16:23

Σεισμός ανοιχτά της Σκιάθου

Διάβασέ μου το...

Ποιο το μέγεθος, το επίκεντρο και το εστιακό βάθος της δόνησης η οποία ανατάτωσε όχι μόνο την Σκιάθο, αλλά επίσης την Εύβοια και την Μαγνησία.

Σεισμός ανοιχτά της Σκιάθου
-

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Δευτέρα 07.10 και ώρα 16.01, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή 10 χλμ. βορειοανατολικά του Αρτεμησίου Ευβοίας, μεταξύ δηλαδή των νήσων Σκιάθου και Εύβοιας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 16,4 χιλιόμετρα.

Πέραν της Σκιάθου και της βόρειας Εύβοιας ο σεισμός έγινε αισθητός επίσης στον Βόλο, το Πήλιο και το σύνολο της Μαγνησίας.

Θύματα, τραυματίες και ζημίες δεν έχουν αναφερθεί.

Σεισμός - Σκιάθος

Όπως μεταδίδει το gegonota.news, ο πανεπιστημιακός καθηγητής γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμης Λέκκας εκτίμησε: «Η δόνηση εντάσσεται στην σεισμική δραστηριότητα των Σποράδων. Ένα υποθαλάσσιο ρήγμα ενεργοποιήθηκε και θέλει προσοχή το θέμα, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς δεν μπορεί η περιοχή να δώσει μεγάλο σεισμό. Είναι δραστηριότητα η οποία θα λήξει σύντομα. Είναι νωρίς για να πούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας ζητά debate με Ανδρουλάκη

Ρόδος: Κυνηγοί σκότωσαν ελάφι (εικόνες)

ΝΒΑ: Ο Λεμπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έπαιξαν μαζί (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ