Τεχνολογία

07 Οκτωβρίου 2024 17:03

Τουρκία - Γυναικοκτονίες: Το “Discord” στο μικροσκόπιο - Σοκαριστικές συνομιλίες

Διάβασέ μου το...

Ποιες παράνομες πράξεις διαπίστωσαν οι Αρχές ότι διαπράττονταν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας επικοινωνίας. Τι δήλωσαν οι χρήστες της για δράστη πρόσφατης γυναικοκτονίας.

Τουρκία - Γυναικοκτονίες: Το “Discord” στο μικροσκόπιο - Σοκαριστικές συνομιλίες
-

Της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννας Ανδρέου

«Το Discord τώρα μπήκε στο ραντάρ μου», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, έπειτα από την αποκάλυψη ότι αυτή την εφαρμογή χρησιμοποιούσε και ο 19χρονος δολοφόνος Σεμίχ Τσελίκ ο οποίος δολοφόνησε δύο νεαρά κορίτσια και στη συνέχει αυτοκτόνησε πέφτοντας από τα βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι αποκαλύφθηκαν συνομιλίες με απειλές και εκβιασμούς σεξουαλικού περιεχόμενου, οι οποίες έγιναν μέσω ορισμένων ομάδων Discord.

«Τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να ληφθούν ορισμένα μέτρα. Ελπίζω να λάβουμε αυτά τα μέτρα. Η οικογένεια και τα παιδιά είναι ό,τι πιο πολύτιμο για όλους μας, νομίζω ότι πρέπει όλοι να τα φροντίζουμε», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

Χρήστες της εφαρμογής στήριξαν τον δολοφόνο

Τον 19χρονο δολοφόνο ο οποίος σκότωσε τα δύο νεαρά κορίτσια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε πέφτοντας από τα βυζαντινά τείχη στήριξαν λογαριασμοί στη δημοφιλή εφαρμογή Discord, λογαριασμοί οι οποίοι μοιράστηκαν αηδιαστικά μηνύματα για τα νεκρά νεαρά κορίτσια, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Μέσω της εφαρμογής γίνονται επίσης απειλές και εκβιασμοί.

18χρονος δημοσίευσε βίντεο στο οποίο εκβιάζει κοριτσάκι

Κοριτσάκι, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας κατασχέθηκαν από την πλατφόρμα Discord, φέρεται να εκβιάστηκε και να εξαναγκάστηκε να προβεί σε εξευτελιστικές πράξεις, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Ενώ αποκαλύφθηκε ότι οι εξωφρενικές εικόνες ήταν μυθοπλασία, η αστυνομία ανέλαβε δράση και συνέλαβε έναν 18χρονο ονόματι TD, ο οποίος δημοσίευσε στο διαδίκτυο τις φερόμενες εικόνες της κοπέλας, να απειλείται και να εκβιάζεται, εξαπατώντας το κοινό και ασκώντας παραπληροφόρηση. «Κατά τη διάρκεια της εξέτασης διαπιστώθηκε ότι το βίντεο ήταν προϊόν φαντασίας», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ωστόσο είπε ότι ο νεαρός συνελήφθη.

Ειδήσεις σήμερα:

Λεβαδειακός: Ο Παπαδόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του

“Καλημέρα Ελλάδα” - Καταγγελία: “Μου βάλανε βενζίνη 64 λίτρα ενώ το αυτοκίνητό μου χωράει 54 και ο βενζινάς δικαιώθηκε” (βίντεο)

Εργατικό δυστύχημα - Λάρισα: Νεκρή 25χρονη σε εκκοκκιστήριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ