Κοινωνία

25 Σεπτεμβρίου 2024 11:05

Αρπαγή βρέφους από “παλαιοχριστιανό” - ΕΛΑΣ: Ο εισαγγελέας του είχε αφαιρέσει την επιμέλεια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Σε διακήρυξη... πολιτικού μανιφέστο για τα δικαιώματά του ως γονέα, κατέφυγε ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης όταν οι νομικοί του ισχυρισμοί διαψεύστηκαν στον αέρα του ΑΝΤ1.

Αρπαγή βρέφους από “παλαιοχριστιανό” - ΕΛΑΣ: Ο εισαγγελέας του είχε αφαιρέσει την επιμέλεια (βίντεο)
-

Σε... θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση για την οποία κατηγορείται, όπως όλα δείχνουν, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, περιβόητος “Παλαιοχριστιανός” της Κορινθίας, ο οποίος φέρεται να αφαίρεσε παράνομα το 7ο  κατά σειρά, νεογέννητο παιδί του με την σύζυγό του Σεβαστή Κανάκη, από το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” στο οποίο φυλασσόταν το παιδί μέχρι την ανάθεση της επιμέλειάς του σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στην εκπομπή «Το πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα την Τετάρτη 25.09 αποκαλύφθηκε βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από το νοσοκομείο, στο οποίο ο κ. Καλαϊτζιδάκης φαίνεται να παραπονείται πολύ έντονα για την μεταχείριση της γυναίκας του –επίσης νοσηλευόμενης– από το προσωπικό του ιδρύματος, προσπαθώντας προφανώς να συνδέσει τη μεταχείριση αυτή με φερόμενες μεθοδεύσεις αποκλεισμού της από την προσέγγιση του βρέφους.

Εν συνεχεία ο παλαιοχριστιανός μίλησε ο ίδιος στην εκπομπή υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά ότι πήρε το παιδί νόμιμα, ότι δεν του αφαιρέθηκε ποτέ η επιμέλεια, ούτε καταζητείται, ούτε του απαγγέλθηκε καμία ποινική κατηγορία, ούτε του επιβλήθηκε όρος μη προσέγγισης του βρέφους.

Μετά από λίγο τον διέψευσε on-air η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, δηλώνοντας αρμοδίως ότι από τον Αύγουστο ίσχυε ήδη εισαγγελική παραγγελία μη παράδοσης του βρέφους στους γονείς, φύλαξής του στο νοσοκομείο και εύρεσης κατάλληλης δομής για την ανάθεση της επιμέλειάς του, με τον κ. Καλαϊτζιδάκη να αλλάζει την επιχειρηματολογία του με διατυπώσεις όπως «Άλλο καταζητούμαι άλλο αναζητούμαι». Η κ. Δημογλίδου ανέφερε επίσης ότι το αμέσως επόμενο πρωινό από την αρπαγή, η μεταφορά του βρέφους προς εφαρμογή της εισαγγελικής διάταξης επρόκειτο να εκτελεστεί, πράγμα που ενισχύει την εκδοχή ότι οι γονείς γνώριζαν τις εξελίξεις και αποπειράθηκαν να φέρουν τις αρχές προ τετελεσμένου γεγονότος.

Ιδιαίτερα φαίνεται να επέδρασε στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης από τις αρχές, το γεγονός ότι το ζευγάρι αρχικά επέμενε να πραγματοποιήσει κατ’ οίκον τον τοκετό, και μάλιστα έναν τοκετό ιδιαίτερα ταραχώδη καθώς η γυναίκα γέννησε καθυστερημένα και συγκεκριμένα περίπου με τη συμπλήρωση 10 μηνών εγκυμοσύνης.

Η κατάσταση στην εκπομπή δεν άργησε να εκραγεί καθώς συνδέθηκε στο τηλέφωνο και ο συνήγορος του ζευγαριού Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Δικηγόρος και εντολέας επέμειναν σθεναρά στους αρχικούς τους ισχυρισμούς, και υποστήριξαν επανειλημμένα ότι παρόλα όσα ειπώθηκαν από την κ. Δημογλίδου, το παιδί πάρθηκε νόμιμα, ο δε “παλαιοχριστιανός” εγκαταλείποντας το νομικό σκέλος του θέματος προχώρησε σε σειρά πολιτικών διακηρύξεων περί κράτους δικαίου, γονεϊκής ελευθερίας, δημογραφικού προβλήματος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερουλάνος για debate: Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται συντεταγμένα - Άκομψος ο τακτικισμός της Διαμαντοπούλου

Αυτοκίνητο σχολής οδηγών πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ! (εικόνες)

Χάρης Δούκας για debate: Το ΠΑΣΟΚ βγήκε κερδισμένο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ