Πολιτική

28 Αυγούστου 2024 09:37 Τελευταία ενημέρωση : 28 Αυγούστου 2024 14:07

ΣΥΡΙΖΑ - Κεχαγιά: Νέες εκλογές ίσως να μην αποφευχθούν

Διάβασέ μου το...

Τι ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα της αντικατάστασης του Σωκράτη Φάμελλου αλλά και της ηγεσίας Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ - Κεχαγιά: Νέες εκλογές ίσως να μην αποφευχθούν
-

«Μπορεί να μην αποφευχθεί νέα εκλογική αναμέτρηση, δεν ξέρω τι σκέφτονται άλλα στελέχη, αν θα κάνουν πίσω. Ο ίδιος [ενν. ο Στέφανος Κασσελάκης] έχει πει πως δεν θα θέσει θέμα εκλογών, αλλά..», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά μιλώντας σήμερα Τετάρτη 28.08 το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open για όσα συνέβησαν χθες Τρίτη 27.08 στην έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Αναφορικά με την αντικατάσταση Φάμελλου δήλωσε: «Οι αλλαγές δημιουργούν πικρίες και ρήξεις, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνονται αλλαγές», προσθέτοντας: «Δεν έγινε μέσω zoom αιφνιδιασμός, υπήρξε επικοινωνία και δύο και τρεις φορές, ήταν ενήμερος ο κ. Φάμελλος».

Τέλος για τις συνολικές εξελίξεις σχετικά με την αμφισβήτηση της ηγεσίας Κασσελάκη, η κ. Κεχαγιά είπε: «Ακούω πολλά χρόνια ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι εγωκεντρικά. Το “Ο πρόεδρος ελέγχει το κόμμα” καθορίζεται αριθμητικά. Είναι άλλο το “ελέγχω” και άλλο το “μπορώ να διοικήσω”», προσέθεσε. «Ούτε απόλυτοι κυρίαρχοι υπάρχουν στο κόμμα, ούτε αυτή είναι η επιδίωξη Κασελάκη».

Τι έγινε στην Κ.Ο.

Σε ριζικές αλλαγές σε επιτελικές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ως γνωστόν ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του κόμματος πρότεινε τον Νίκο Παππά για πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε να παραιτηθεί και ανέφερε: «Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα. Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι. Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου».

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ - Κουμουνδούρου

Η εξωτερική επίθεση τροφοδοτείται από εσωτερικές

Αντίστοιχα ο κ. Κασσελάκης για τις θέσεις των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων πρότεινε τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη. Για αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο πρότεινε τον Βασίλη Κόκκαλη και γιΑ συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά των διαφωνούντων: «Ο χυδαίος αποπροσανατολισμός που έχει προωθήσει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας με επιθέσεις στο πρόσωπό μου, δεν μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτείται από δικά μας στελέχη».

Εντέλει στη λήξη της διαδικασίας και κατόπιν ψηφοφορίας, όλες οι παραπάνω προτάσεις του κ. Κασσελάκη έγιναν αποδεκτές από το σώμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και νέος πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Παππάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ληστείες στο Νέο Κόσμο: Τους χτύπησαν και έγιναν “καπνός”

Κηφισίας - Τροχαίο: Αμάξι προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου (εικόνες)

“Το καλάθι του μαθητή”: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για οικονομικά σχολικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ