Πολιτική

26 Αυγούστου 2024 20:00

ΣΥΡΙΖΑ - Κοινοβουλευτική Ομάδα: Έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Ποια αναμένεται να είναι τα "φλέγοντα" ζητήματα τα οποία θα απασχολήσουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση, εν μέσω της εσωτερικής περιδίνισης του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ - Κοινοβουλευτική Ομάδα: Έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη
-

Αδιάκοπες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, να συγκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για αύριο Τρίτη 27.09. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει διαδικτυακά στη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση δεν αναμένεται να εξαντληθεί στα θέμα της εσωκομματικής κρίσης, καθώς την Τετάρτη, θα ανακοινωθεί στη Βουλή η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα. Την Παρασκευή αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, το πρόσωπο το οποίο θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα, στη θέση του κ. Ηλιόπουλου. Στη σειρά έπονται η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Ζωρζέτα Λάλη η οποία έχει αποχωρήσει προς τη Νέα Αριστερά και έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα, κατόπιν η Τζένη Λειβαδάρου, ο Θανάσης Τσακρής και μετά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κ. Τσαπανίδου έως αυτή την ώρα αυτή δεν έχει δημοσίως δηλώσει κώλυμα ή άρνηση, για την ανάληψη της βουλευτικής ιδιότητας. Σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και η εκλογική νομοθεσία για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας, θα ενημερωθεί επισήμως από τη Βουλή, την Τετάρτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψίμυθος: Πώς το ψεύτικο νησί έγινε viral στο ελληνικό X

Αττική: 30 νέα λεωφορεία ξεκίνησαν δρομολόγια

Ενδοοικογενειακή βία – Λέσβος: Έδειρε ανελέητα τη γυναίκα του και την έστειλε σε νοσοκομείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ