GRowth PhotoGallery

25 Αυγούστου 2024 22:48

Διαρρήκτες στον Διόνυσο: Βίντεο - ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 από την δράση της σπείρας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, γυρνούν στις γειτονιές για κατόπτευση και εισβάλλουν σε σπίτια, χωρίς να πτοούνται από τους συναγερμούς ή τα ζώα - φύλακες στις αυλές.

Διαρρήκτες στον Διόνυσο: Βίντεο - ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 από την δράση της σπείρας (βίντεο)
-

Της Αντιγόνης Θάνου, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 

Λίγες ώρες αφού είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο, που φαίνονται διαρρήκτες να παραβιάζουν σπίτια στον Διόνυσο, αδιαφορώντας για την ύπαρξη συναγερμών ή σκύλων, ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει νέο βίντεο ντοκουμέντο από την χθεσινή… επιδρομή διαρρηκτών στην περιοχή. 

«Τους έχουμε πετύχει πολλές φορές, τους βλέπουμε να κυκλοφορουν ανάμεσα μας είτε από κάμερες είτε περπατώντας, υπήρχαν περιπτώσεις που γυρίσανε τους είδαν και τους βγάλανε και όπλο», λέει κάτοικος της περιοχής.    

Στις 23 Αυγούστου έχουν καταγραφεί δύο άτομα με μαύρα ρούχα, κουκούλες και full face να κατοπτεύουν τα σπίτια της περιοχής και έπειτα να απομακρύνονται από το σημείο. 

Μία ημέρα μετά, το ένα άτομο περνά ξανά από το σημείο, δύο φορές μέσα σε διάστημα μιας ώρας. 

«Τελευταία εμφανίζονται και με γιλέκα αλεξίσφαιρα, κυκλοφορούν ανενόχλητοι, μόλις μας δουν αρχίζουν και τρέχουν, κρύβονται σε οικόπεδα και μετά τους είναι πολύ εύκολο να πηδήξουν σε σπίτι που έχουν μαρκάρει. Βλέπουν ποιο σπίτι δεν έχει καλό φωτισμό, δεν έχει κάγκελα και είναι εύκολο να μπουν», λέει κάτοικος του Διονύσου. 

Τον απόλυτο τρόμο ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής. Σε “φρούριο” έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους, τοποθετώντας κάμερες ασφαλείας, συναγερμούς ακόμη και κάγκελα στα παράθυρα. Με την εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο, κάνουν οι ίδιοι ακόμη και περιπολίες! 

Κάτοικος του Διονύσου λέει χαρακτηριστικά «Στο δικό μου σπίτι έχουν επιχειρήσει να μπούνε αλλά φύγανε όταν ανάψαμε τα φώτα και από το δικό μου έχουν μπει σε άλλους δύο από τον κήπο. Στην γωνία του σπιτιού μου, έναν άνθρωπο τον είχαν πιάσει όμηρο. Περνάνε, μπουκάρουν... είναι αθεόφοβοι, δεν τους ενδιαφέρει να τους πιάσουν».

Όπως εξηγούν οι κάτοικοι του Διονύσου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πλέον οι κάτοικοι έχουν μάθει ακόμη και τις…κινήσεις των διαρρηκτών. 

«Αφήνουν σκουπίδια στις πόρτες για να δουν εάν θα τα μαζέψεις, αφήνουν κλαδιά, χθες μου είχαν ανοίξει της ΔΕΗ το ρολόι, το παντζούρι αν θα το κλείσω, κόβουν τηλέφωνο και ρεύμα για να μην χτυπήσει συναγερμός», λέει κάτοικος.

Πολλές φορές οι κάτοικοι παρατηρούν τους διαρρήκτες από τις κάμερες ασφαλείας να προσπαθούν να εισβάλουν σε σπίτια. Γι’  αυτό και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλμα επί κοντώ: Ο Καραλής έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων! (βίντεο)

Τιμολόγια ρεύματος - Επιδότηση Αυγούστου: Ποιοι την δικαιούνται, ποιοι όχι

Δωδεκάνησα: Φλεγόμενος μετεωρίτης έγινε ορατός από πολλά νησιά (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO