Κόσμος

21 Αυγούστου 2024 21:48 Τελευταία ενημέρωση : 21 Αυγούστου 2024 22:00

Ναύαγιο - Σικελία: Νεκροί οι 5 αγνοούμενοι επιβάτες του “Bayesian”

Διάβασέ μου το...

Ανασύρθηκαν οι σοροί τους. Συνεχίζεται η έρευνα για ακόμη έναν άνθρωπο. Ταυτοποιήθηκε η σορός του μεγιστάνα Μάιλ Λιντς, που οργάνωσε την "κρουαζιέρα του θανάτου", της κόρης του και δύο καλεσμένων τους.

Ναύαγιο - Σικελία: Νεκροί οι 5 αγνοούμενοι επιβάτες του “Bayesian”
-

Σικελία - ναυάγιο - Bayesian

Έξι νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου στα ανοιχτά του Παλέρμο, όπου το ιστιοφόρο Bayesian βυθίστηκε, μετά από "χτύπημα" του από έντονα καιρικά φαινόμενα, την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί, καθώς βρέθηκαν και οι έξι σοροί των αγνοούμενων επιβατών του σκάφους, ωστόσο αργότερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν εχει εντοπιστεί κανένα ίχνος από έναν από τους αγνοούμενους επιβάτε;ς και οι έρευνες θα συνεχιστούν την Πέμπτη.

Οι πέντε σοροί, ήταν εγκλωβισμένες στο κουφάρι του ισιοφόρου, που είχε βρεθεί στα 50 μέτρα βάθος στον βυθό της θάλασσας. Από αυτές, μία δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθεί σήμερα.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αύριο όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας. Ο Σαλβατόρε Κοκίνα επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί πέντε τα πτώματα, αλλά μόνο τέσσερα έχουν ανασυρθεί από το σκάφος το οποίο παραμένει στον βυθό της θάλασσας σε βάθος 50 μέτρων. Έτσι, ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο, πρόσθεσε ο Κοκίνα.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΑΛΕΡΜΟ

Μεταξύ των νεκρών είναι ο μεγιστάνας και διοργανωτής του ταξιδιού, Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, όι σοροί των οποίων ταυτοποιήθηκαν, όπως συνέβη και ήδη με άλλες δύο σορούς από τις συνολικά τέσσερις που ανασύρθηκαν σήμερα από τον βυθό. 

Σύμφωνα με τις αναφορές, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται ακόμη ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του, Τζούντι, καθώς και ο δικηγόρος της Clifford Chance, Κρις Μορβίλο, και η σύζυγός του, Νέντα.

Το σκάφος, το οποίο μετέφερε συνολικά 22 άτομα, είχε αγκυροβολήσει κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο ή θαλάσσιο ανεμοστρόβιλο, οδηγώντας στην τραγωδία. Η σορός του σεφ του σκάφους, Ρεκάλντο Τόμας, εντοπίστηκε λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους.

Την ίδια ώρα, πυκνώνει το μυστήριο γύρω από τη βύθιση του πολυτελούς σκάφους Bayesian, αφού ακόμα και ειδικοί δυσκολεύονται να εξηγήσουν πώς ένα μεγάλο πολυτελές σκάφος, που φέρεται να είχε εξοπλισμό και χαρακτηριστικά ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο, εξαφανίστηκε στον βυθό μέσα σε λίγα λεπτά όταν επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το γεγονός ότι μία άλλη θαλαμηγός, που ήταν αγκυροβολημένη κοντά στο superyacht λίγο στα ανοιχτά της Σικελίας δεν έπαθε τίποτα από την καταιγίδα προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Σύμφωνα με το BBC, τέσσερις Βρετανοί επιθεωρητές της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν φτάσει στη Σικελία, προκειμένου να διεξάγουν μια προκαταρκτική αξιολόγηση για τις συνθήκες της βύθισης. Η ομάδα των βρετανών ειδικών συνεργάζεται στενά με τις ιταλικές Αρχές, που από τη μεριά τους είναι αποφασισμένες να ανακαλύψουν τα αίτια της ταχύτατης βύθισης του Bayesian.


Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: “Μπλόκο” σε 52 επιχειρήσεις με αδήλωτες online πωλήσεις 18,5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Αλέν Ντελόν ζήτησε να κάνουν ευθανασία στον σκύλο του ώστε να θαφτούν μαζί

Ρόδος: Μηχανή γκαζόν ανετράπη και σκότωσε εργάτη ξενοδοχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ