Πολιτική

25 Ιουλίου 2024 09:12

Κύπρος - Τατάρ: Η Ελλάδα αισθάνεται ένοχη απέναντι στους Ελληνοκύπριους

Διάβασέ μου το...

Νέα επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, λίγες ημέρες μετά την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Κύπρος - Τατάρ: Η Ελλάδα αισθάνεται ένοχη απέναντι στους Ελληνοκύπριους
-

«Δεν γίνεται να υπάρξει υποχώρηση από την λύση των δύο κρατών», δήλωσε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα αισθάνεται ένοχη απέναντι στους Ελληνοκύπριους.

Σε δηλώσεις του στο φιλοκυβερνητικό τουρκικό κανάλι Α-Χαμπέρ  ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «δυστυχώς, η Ελληνοκυπριακή πλευρά πάντα απορρίπτει μια συμφωνία που βασίζεται στην ισότητα με τους Τουρκοκύπριους. Θέλει πάντα να παρουσιάζει τους Τ ως μειονότητα. Εμείς τι λέμε; Δύο κράτη. Το κυριαρχικό κράτος στο βορρά θα συνεχίσει οπωσδήποτε κάθε είδους συνεργασία με την Τουρκία, θα συνεχιστούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας, θα συνεχιστεί η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων. Δεν γίνεται να υπάρξει υποχώρηση από την λύση των δύο κρατών».

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «στην Κύπρο ούτως ή άλλως εδώ και 60 χρόνια, ζουν 2 "λαοί", είναι αδιανόητο να σκεφτεί κανείς το αντίθετο. Αν υπάρξει μια συμφωνία, θα είναι επωφελής και για αυτούς. Πιστεύουμε ότι η επίλυση του Κυπριακού σε ρεαλιστική βάση θα είναι πολύ επωφελής για όλους».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα αισθάνεται ένοχη απέναντι στους Ε/Κ».

Σχετικά με την δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο, ο Ερσιν Τατάρ είπε ότι «η Τουρκία είναι τόσο κοντά που και τα πλοία και τα αεροπλάνα μπορούν να έρθουν στην Κύπρο με κάθε τρόπο. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για μια βάση δεν είναι τόσο προφανής για εμάς».

Επανέλαβε ότι καταβάλλουν «προσπάθειες για την αναγνώριση της "τδβκ". Το εμπάργκο και η απομόνωση της "βόρειας Κύπρου" πρέπει να αρθεί. Συνεχίζονται καθημερινά οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την αναγνώρισή μας», ανέφερε.

Υποστήριξε ακόμη ότι «η "τδβκ" είναι πλέον μια εθνική υπόθεση. Στην 50η επέτειο της, βρήκε μεγάλη απήχηση στην Τουρκία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ ολόκληρη την Τουρκία, γιατί αυτή η υπόθεση είναι υπόθεση όλων μας. Αυτό το τουρκικό κράτος είναι το κράτος όλων μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν: Εγκατέλειψα για να σωθεί η Δημοκρατία

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Καιρός: Μπουρίνια, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ