Αθλητικά

24 Ιουλίου 2024 22:54

Προκριματικά Champions League: Δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπόρατς (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Το αποτέλεσμα του δίνει μεν προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, από την άλλη, όμως, δεν του επιτρέπει να... ησυχάσει.

Προκριματικά Champions League: Δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπόρατς (εικόνες)
-

Ελέγχοντας το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του, χωρίς να του λείπουν ωστόσο τα λάθη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε απόψε (24/7) στην Τούμπα επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με 3-2, στην πρώτη αναμέτρηση του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League.

Αποτέλεσμα που του δίνει μεν προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (31/7, 22:00) στη Βοσνία, από την άλλη, όμως, δεν του επιτρέπει να... ησυχάσει.

Δύο γκολ για τον «δικέφαλο» πέτυχε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (17',39') και ένα ο Γουίλιαμ Τροοστ- Εκόνγκ (51'). Ο Σεμπάστιαν Ερέρα στο 22' και ο Ένβερ Κουλάσιν στο 45'+3, σκόραραν για την Μπόρατς.

Στην πρώτη, ουσιαστική, ευκαιρία του, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Κουλιεράκη. Ο 20χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός έστειλε, με κεφαλιά, την μπάλα στα δίχτυα στο 17ο, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουλιεράκης ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σε φάση επίθεσης των Βόσνιων. Ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σουτ της Μπόρατς, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έπεσε με τα χέρια πάνω στον τερματοφύλακά του, με συνέπεια, με την υπόδειξη του VAR, να καταλογιστεί πέναλτι. Ο Ερέρα βρέθηκε στα έντεκα βήματα, απέναντι στον Κοτάρκι, στο 22' και έκανε το 1-1.

Ο «Δικέφαλος» πήρε εκ νέου τα ηνία στο σκορ στο 39'. Η φάση ξεκίνησε με κλέψιμο του Τάισον, η μπάλα κατέληξε στον Οζντόεφ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Σισκόφσκι. Ο Κουλιεράκης, όμως, πήρε το "ριμπάουντ" και με κεφαλιά, «έγραψε» το 2-1.

Στο 44' ο Οζντόεφ καθυστέρησε από το ύψος του πέναλτι και δεν μπόρεσε να τριπλασιάσει τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με αντεπίθεση, η Μπόρατς Μπάνια Λούκα εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια των «ασπρόμαυρων» και στο 45'+3 ο Κουλάσιν ισοφάρισε σε 2-2.

ΠΑΟΚ - ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ

Δυναμικά επέστρεψε ο ΠΑΟΚ για το δεύτερο μισό της αναμέτρησης και στο 51' έγινε και πάλι «αφεντικό» στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εκόνγκ «έπιασε» την κεφαλιά και «έγραψε» το 3-2.

Στο 77' μόνος σε κενή εστία, ο Σαμάτα δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ο Κουλάσιν έδιωξε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Θεατής του αγώνα από την κερκίδα ήταν, λόγω τιμωρίας του από τον Α΄ προκριματικό γύρο, ο προπονητής των Βόσνιων, Μλάντεν Ζίζοβιτς. Τον αντικατέστησε στον πάγκο ο βοηθός του, Μπόγιαν Πουζίγκατσα.

200 περίπου υποστηρικτές της Μπόρατς παρακολούθησαν διά ζώσης το ματς από τη θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας.

Διαιτητής: Σμάιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Σβαμπ - Μέγερς, Χάσουκιτς

Κόκκινες: -

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Μπάμπα, Οζντόεφ (68’ Καμαρά), Σβαμπ (85’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (69’ Ζίφκοβιτς), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (68’ Σαμάτα).

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μπόγιαν Πουζίγκατσα): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72’ Χρέλια), Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89’ Κάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89’ Χάσουκιτς).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΟΚ - ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: 104 φαναράκια στην θάλασσα για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες)

Πρόκληση Ερντογάν: Είπε “τουρκική” την μειονότητα στην Θράκη

Τουρκία: Παρωδία οι δηλώσεις Γεωργιάδη - Πρέπει να πάει σε ψυχιατρική κλινική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ