Κόσμος

24 Ιουλίου 2024 16:30

Ερντογάν: Η Ελλάδα εκδίδει στην Τουρκία πολιτικό του αντίπαλο

Διάβασέ μου το...

Ποιος είναι ο Αλί Γεζιλντάγ, ποια κατηγορία του έχει απαγγελθεί από το 1986, ποια κριτική έχει ασκήσει στον Ερντογάν και τι λέει ο τουρκικός Τύπος για την έκδοση.

Ερντογάν: Η Ελλάδα εκδίδει στην Τουρκία πολιτικό του αντίπαλο
-

Η Ελλάδα διέταξε την έκδοση στην Τουρκία του επιχειρηματία Αλί Γεσίλνταγ, ο οποίος βρέθηκε στην ημερήσια διάταξη με τους ισχυρισμούς του κατά του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, όπως μεταδίδει η αντιπολιτευτική εφημερίδα Σοζτζού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γεσίλνταγ είχε συλληφθεί στην Ελλάδα πέρυσι αφού πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο Γεσίλνταγ, ο οποίος υποστήριξε ότι η ζωή του θα κινδύνευε στην Τουρκία λόγω των δηλώσεών του για τον Ερντογάν, είχε ζητήσει από την ελληνική δικαιοσύνη να μην τον εκδώσει στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, η Ιντερπόλ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Γεσίλνταγ, ο οποίος για μια περίοδο ήταν κοντά στον Ερντογάν, για ένα αδίκημα που διέπραξε το 1986.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να εκδώσει τον Γεσίλνταγ στην Τουρκία.

Ελληνικό δικαστήριο είχε διατάξει νωρίτερα φέτος την έκδοση του Γεσίλνταφ, ο οποίος είχε επίσης ζητήσει άσυλο στη χώρα, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ζητήσει την αναβολή της λήψης απόφασης για τις 23 Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: 104 φαναράκια στην θάλασσα για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες)

Πρόκληση Ερντογάν: Είπε “τουρκική” την μειονότητα στην Θράκη

Τουρκία: Παρωδία οι δηλώσεις Γεωργιάδη - Πρέπει να πάει σε ψυχιατρική κλινική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ