Κοινωνία

24 Ιουλίου 2024 19:41

Κρήτη: Φυτείες στον Μυλοπόταμο με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πώς είχαν διαμορφώσει τον χώρο όπου είχαν τις φυτείες κάνναβης οι κατηγορούμενοι καλλιεργητές.

Κρήτη: Φυτείες στον Μυλοπόταμο με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης (εικόνες)
-

Mεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχία Μυλοποτάμου οι αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου σε συνεργασία με αστυνομικούς και από άλλα τμήματα του νησιού, πραγματοποίησαν έρευνα στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου των ναρκωτικών αλλά και της οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Cretaone.gr,   βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μικρές φυτείες κάνναβης σε σπίτια, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε δύο συλλήψεις, ενός 73χρονου και ενός 51χρονου αντίστοιχα.

Κρητη - φυτείες

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δραστών, που αναζητούνται, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Για την κατάσχεση και εκρίζωση των δενδρυλλίων, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στις 22-07-2024, σε δύσβατη ορεινή δασική περιοχή στα Βαρδούσια Φωκίδας, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένη φυτεία, όπου καλλιεργούνταν (1.838) δενδρύλλια κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που περιβάλλονταν με φυσική κάλυψη, από πυκνή δασώδη βλάστηση, χωρισμένο σε πέντε επίπεδα.

Οι κατηγορούμενοι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει αυτοσχέδιο μηχανισμό ποτίσματος με δύο δεξαμενές χωρητικότητας 500 λίτρων έκαστη, ενώ εντός του χώρου της φυτείας είχαν ανεγείρει δύο αυτοσχέδια ξύλινα παραπήγματα και είχαν τοποθετήσει τρεις σκηνές κατασκήνωσης.

Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια και θα αποσταλούν στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φάλαινα πήδησε πάνω σε σκάφος και έριξε στον ωκεανό τους επιβαίνοντες (βίντεο)

Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μηχανής

Γκραμπόφσκι - Ακρίτα: Άρση ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή της Βουλής