Πολιτική

24 Ιουλίου 2024 10:17 Τελευταία ενημέρωση : 24 Ιουλίου 2024 15:09

Γκραμπόφσκι - Ακρίτα: Άρση ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή της Βουλής

Διάβασέ μου το...

Τι είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της διαδικασίας συζήτησης του αιτήματος για άρση της ασυλίας της, μετά από την μήνυση της συζύγου του Πρωθυπουργού.

Γκραμπόφσκι - Ακρίτα: Άρση ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή της Βουλής
-

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας τέθηκε το πρωί προς συζήτηση το αίτημα για άρση της ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, μετά από μήνυση που έχει υποβληθεί σε βάρος της από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή κατέληξε σε ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, μετά από την μήνυση της συζύγου του Πρωθυπουργού.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ενημέρωσε ότι παραιτείται από την βουλευτική της ασυλία, ως μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς την Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της επιστολής της: «Εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ελέγξει αντιπρόσωπο του ελληνικού λαού για όσα ανάρτησε στο Διαδίκτυο, θα πρέπει καθεμιά και καθένας από εμάς να διευκολύνουμε και αυτό το δικαστικό έργο. Τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερο στην δική μου περίπτωση, η οποία στην μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική μου πορεία δεν έχω τελέσει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα. Παραιτούμενη από την ασυλία μου και προσερχόμενη να δώσω αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, διεκδικώ και πάλι την ακώλυτη ενάσκηση της ελευθερία της έκφρασης, όπως κάθε πολίτης που έχει το καθήκον να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και να μην σιωπά. Κατά την δική μου θεώρηση, το υπέρτατο αξίωμα στην Δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη. Ως πολίτης, λοιπόν, είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια, για τα οποία εκφράζω και την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο σε αυτή την συγκυρία, αλλά και διαχρονικά».

Θετική ήταν η εισήγηση για άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα και για δεύτερη υπόθεση, πάλι για μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, αυτή την φορά από δημοσιογράφο, που επίσης έχει μηνυθεί από την κ. Ακρίτα.

Εισήγηση υπέρ της άρσης ασυλίας ελήφθη και για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, για θέμα με το πόθεν έσχες του, όταν ήταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Ειδήσεις σήμερα:

Γήπεδα: Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων

ΕΟΔΥ - Ευλογιά mpox: Ξεκινά ο εμβολιασμός για τον τροποποιημένο ιό

Ρεύμα: Το “ηλεκτροσόκ” και η επιδότηση του Αυγούστου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ