Κόσμος

24 Ιουλίου 2024 13:07 Τελευταία ενημέρωση : 24 Ιουλίου 2024 15:12

Τουρκία: Παρωδία οι δηλώσεις Γεωργιάδη - Πρέπει να πάει σε ψυχιατρική κλινική

Διάβασέ μου το...

Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος σχετικά με τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη να χτυπήσει η Ελλάδα την Άγκυρα με F35.

Τουρκία: Παρωδία οι δηλώσεις Γεωργιάδη - Πρέπει να πάει σε ψυχιατρική κλινική
-

 

Παρωδία από την αρχή μέχρι το τέλος το σχέδιο του Έλληνα Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη να χτυπήσει την Άγκυρα με F35, χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, και εισηγείται με τόνο χλευασμού όπως η Τουρκία να βοηθήσει την Ελλάδα με μεταμόσχευση εγκεφάλου. Μάλιστα προτείνει όπως η Άγκυρα απευθυνθεί στις ΗΠΑ ζητώντας να τεθεί όρος στην Ελλάδα να μην χρησιμοποιήσει τα F35 κατά της Τουρκίας.

Ο αρχισυντάκτης της Μιλλιέτ Οζάι Σέντιρ με άρθρο του υπό τον τίτλο «Η Τουρκία πρέπει να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα», γράφει ότι η ακτίνα μάχης ενός F-35, που περιλαμβάνει την απόσταση που απογειώνεται με πλήρες φορτίο και καύσιμα, πηγαίνει στον στόχο, εκτελεί το καθήκον του στον στόχο και επιστρέφει, είναι 1.081 χιλιόμετρα.
 
«Ο αστείος Υπουργός Υγείας δεν ήταν στο σχέδιο»
 
Υποστηρίζει ότι για να στείλει η Ελλάδα αεροσκάφος να βομβαρδίσει την Άγκυρα, «πρέπει να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στον αέρα, αλλά η Ελλάδα δεν έχει αεροπλάνα τάνκερ».

«Ας πούμε ότι το βρήκαν και το αγόρασαν από κάπου μέχρι το 2028, ο ανεφοδιασμός με αέρα θα κατέστρεφε την ικανότητα stealth του F-35 επειδή τα αεροσκάφη τάνκερ δεν έχουν ικανότητα stealth», σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της Μιλλιέτ ο οποίος υποστηρίζει ότι «το σχέδιο του Έλληνα υπουργού Υγείας να χτυπήσει την Άγκυρα με αεροπλάνα που δεν έχουν φτάσει ακόμη είναι μια παρωδία από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη», γράφει ο Οζάι Σέντιρ.

Υποστηρίζει ότι: «ένας Υπουργός Υγείας, που ονειρεύεται να χτυπήσει την Άγκυρα με μια πτήση που είναι αδύνατη από άποψη βεληνεκούς με τα F-35 που θα παραλάβει μετά από τέσσερα χρόνια και που δεν ξέρει ότι δεν έχουν αεροπλάνα τάνκερ για να επιστρέψουν τα αεροπλάνα, δεν μπορεί να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας στον λαό της Ελλάδας. Ως Τουρκία φαίνεται απαραίτητο να βοηθήσουμε την Ελλάδα στη μεταμόσχευση οργάνων, ιδιαίτερα στη μεταμόσχευση εγκεφάλου».

Μάλιστα σχολιάζει ότι «γνωρίζαμε ήδη και περιμέναμε τη δηλητηριώδη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δένδιας προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, αλλά αυτός ο αστείος υπουργός Υγείας δεν ήταν καθόλου στο σχέδιο».


 
«Η Άγκυρα να μεταφέρει τη δήλωση στην Ουάσιγκτον»
 
Ο Τούρκος αρθρογράφος εισηγείται όπως το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να μεταφέρει άμεσα αυτή τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Υγείας στην Ουάσιγκτον, επικαλούμενος την περίοδο που Αμερικανοί γερουσιαστές είχαν προτείνει να τεθεί όρος στην Τουρκία να μην χρησιμοποιήσει τα F16 κατά της Ελλάδας.

Απευθυνόμενος στον Αμερικανό Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας τον ρωτά: «Τι κάνετε ενώ η πρωτεύουσα της χώρας μου απειλείται με τα όπλα που έχει εγκρίνει η χώρα σας προς πώληση;»

Υποστηρίζει ότι «ο Δένδιας ήταν η πρώτη σταγόνα, τώρα ήρθε και η δεύτερη, αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία πάντως, μια σταγόνα μολύνει το νερό». «Η ειρήνη μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας θα έρθει φιλτράροντας αυτές τις σταγόνες και με τη δύναμη της λογικής», αναφέρει.
Καταλήγει λέγοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης είναι ένας εξαιρετικά ευφυής πολιτικός, σίγουρα θα φτάσει στο σημείο να γίνει ο έξυπνος εχθρός σου αντί για τον ηλίθιο φίλο σου, αλλά θα ήταν ωφέλιμο για όλους να δράσουν γρήγορα»

Γενί Σαφάκ: Ο Άδωνης Γεωργιάδης πρέπει να παρακολουθείται σε πλήρη ψυχιατρική κλινική χωρίς καθυστέρηση
 
H ψυχική υγεία του Έλληνα υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ιδιοκτήτη αυτής της «κενής» δήλωσης, μπορεί να έχει επιδεινωθεί, υποστηρίζει ο αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ Ταμέρ Κορκμάζ αναφερόμενος στη δήλωση του Έλληνα Υπουργού ότι θα μπορούσε ένα βράδυ ξαφνικά ένα F35 να χτυπήσει την Άγκυρα.

Ισχυρίζεται ότι «η χρόνια φοβία των Ελλήνων για την Τουρκία, όπως λέει, «εκδηλώνεται με παράλογες δηλώσεις και αλαζονεία».

Ο Τούρκος αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η ψυχική υγεία του Άδωνη Γεωργιάδη «πρέπει να παρακολουθείται σε πλήρη ψυχιατρική κλινική χωρίς καθυστέρηση».

Υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα εναντίον της Τουρκίας σε έναν πιθανό πόλεμο.
Πόσο μάλλον να έρθει στην Άγκυρα... Ένα βράδυ, η Αθήνα καταρρέει ξαφνικά. Ξέρουν πολύ καλά ποιος ήρθε ξαφνικά ένα πρωί ακριβώς πριν από 50 χρόνια (στις 20 Ιουλίου)!»

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: 104 φαναράκια στην θάλασσα για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες)

Ρεύμα: Το “ηλεκτροσόκ” και η επιδότηση του Αυγούστου

Γήπεδα: Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ